#SonDakika \Erdoğan, Biden ile telefonda görüştü. Görüşme 45 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

#SonDakika \Erdoğan, Biden ile telefonda görüştü. Görüşme 45 dakika sürdü.
10 Mar 2022 19:44:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan i, ABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 45 dakika süren görüşmede Ukrayna savaşı öncelikli ele alındı. 

Rusya-Ukrayna savaşının sonlanması için arabuluculuk yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi temasları devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda ABD Başkanı Biden ile 18.20'de başlayan  bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 45 dakika süren görüşmede Rusya'nın Ukrayna işgali ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın ise dünya gündemindeki en önemli bölgesel ve küresel meselelerin serbest bir platformda çözüm odaklı tartışılacağı Antalya Diplomasi Forumu'na katılacak.

Erdoğan'ın forumdaki gündemi, Rusya'nın Ukrayna işgalini sona erdirmek için yapılacak çalışmalar olacak.

Erdoğan'ın temasları, 13 Mart Pazar günü İstanbul'da konuk edeceği Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve 14 Mart Pazartesi günü Ankara'ya resmi ziyarette bulunacak Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Ukrayna'nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile telefonda görüşmüş, ikinci görüşme de 26 Şubat'ta yapılmıştı. Erdoğan, daha fazla insanın hayatını kaybetmemesi ve Ukrayna'nın daha fazla zarar görmemesi için ateşkes ilanı noktasında çaba gösterdiklerini ifade etmişti. Erdoğan, 4 Mart'ta Zelenski ile bir telefon görüşmesi yapmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile de 6 Mart'ta telefonda görüşmüştü. Erdoğan görüşmede Putin'e, Ukrayna sorununun bir an evvel barışçı yöntemlerle çözümü konusunda her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirtmişti.

Acil bir genel ateşkesin bölgedeki insani endişeleri gidermenin yanında, siyasi çözüm arayışlarına da imkan vereceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hep birlikte barışın yolunu açalım" çağrısını yinelemişti.



0 Yorum

Yorum Yaz