Skandal afişe tepki yağdı

Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir Belediyesi'nin, çocuk gelinlere dikkati çekmek için bilbortlara astığı afişte, Danimarkalı bir karikatüristin "Hazreti Muhammed'e hakaret" içeren karikatürü kullanmasına her kesimden tepkiler yağıyor.

Skandal afişe tepki yağdı
19 Eki 2015 11:01:26

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta Diyarbakır'ın sokaklarında "Çocuk gelin yoktur, tecavüzcü erkek vardır" başlığıyla asılan ve küçük yaşta evliliği protesto eden bilbordlardaki skandal karikatür tepki topladı. Afişte yer alan karikatür, Danimarkalı bir karikatürist tarafından çizilmiş ve İslam dünyasında büyük infiale neden olmuştu. Karikatürde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e büyük saygısızlık ve hakaret edilirken, Hz. Aişe üzerinden çirkin bir algı oluşturulmuştu.

Danimarkalı karikatürist tarafından çizilen orijinal hali:

TEPKİLER ÜZERİNE KALDIRDILAR!

 

Afişi Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde asan HDP'li Belediyeye vatandaşlardan tepki yağdı. Skandal karikatürün yer aldığı bilbordun, halkın tepkisi üzerine kaldırıldığı öne sürüldü.

Charlie Hebdo'dan sonra Diyarbakır'da "Peygambere Saygı" mitingi düzenlenmişti
Sosyal medyada çok konuşulan karikatürün, Fransa'daki Charlie Hebdo saldırısının ardından Peygambere Saygı mitinglerinin en büyüğünü düzenleyen Diyarbakır'da asılmış olması da dikkat çekti.

 



0 Yorum

Yorum Yaz