"Myanmar'da 100'den fazla sivil öldürüldü"

Myanmar'da Çin kökenli isyancılar ve ordu kuvvetleri arasında çıkan çatışmalarda Myanmar Ordusu'nun 100'den fazla sivili öldürdüğü öne sürüldü.

"Myanmar'da 100'den fazla sivil öldürüldü"
26 Şub 2015 10:47:14

 Yerel basındaki haberlere göre yaklaşık iki haftadır çatışmaların sürdüğü Kokang bölgesinde Myanmar ordusunun 14-17 Şubat tarihlerinde düzenlendiği saldırılarda 100'den fazla sivilin öldüğü iddia edildi. Haberlerde, ölen sivil giyimli kişilerin fotoğraflarına yer verildi.

Devlet Başkanlığı yaptığı açıklamada; askerlerin bölgenin başkenti Laukkai'de 100'den fazla sivili öldürdüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Hükümet sözcüsü de Kokang isyancılarının sivil kişiler gibi davranarak Lukkai'ye sızdığını ve öldürülenlerin sivil değil silahlı isyancı olduğunu savundu.

Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein, orduyla isyancılar arasında çatışmaların devam ettiği Kokang bölgesinde hafta ortasında 90 gün olağanüstü hal ilan etmişti.

Kokang isyancılarının oluşturduğu Myanmar Ulusal Demokratik İttifak Ordusu ile Myanmar güvenlik güçleri arasında 9 Şubat'tan bu yana devam eden çatışmalar nedeniyle on binlerce sivil bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı. Çin, son bir haftada 30 bin Kokanglının sınırı geçerek ülkeye sığındığını açıklamıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz