Müslüman ve Yahudi gruplar seçimleri protesto edecek

İsrail vatandaşı Filistinlilerin kurduğu İslami hareketler ile Siyonizm karşıtı Yahudilerin oluşturduğu Neturei Karta cemaati, seçimleri boykot kararı aldı.

Müslüman ve Yahudi gruplar seçimleri protesto edecek
17 Mar 2015 10:19:26

İsrail'deki seçimler, İslami hareketler ile Yahudi grupları seçimleri boykot etme noktasında bir araya getirdi.

Kifah Hareketi Genel Sekreteri Eymen Hac Yahya, "israil işgali altında olduğumuz için onun kurumlarını boykot etmemiz çok doğal. Üstelik yaşadığımız tecrübe de göstermiştir ki, Knesset'teki varlığımızın hiç bir faydası yok. Biz, israil'i, yaşadığı yönetim krizinden kurtarmak için süregelen çalışmaların bir parçası olmak istemiyoruz" dedi.

Ebnau'l Beled Hareketi de "Knesset seçimlerini boykot et, çünkü senin dışarıda kullanacağın oy daha çok ses getirecek" sloganıyla seçimleri boykot edenler arasındaki yerini aldı.

Hareketin Genel Kurul Üyesi Reca İğbariyye yaptığı yazılı açıklamada, "Seçimleri boykot etmek ilmi, tarihi ve metot olarak denenmiş bir tavırdır ve biz de seçimleri boykot edecek ve tüm sömürgeci ülkeler tarafından desteklenen 'insanların zihinlerini esir alma kampına' rağmen katılım oranını düşürmek için çalışacağız. Knesset, halkın iradesi üzerinde oynamaktadır" ifadelerini kullandı.

1948 İslami Hareketi'nin Kuzey Kanadı da seçimleri boykot eden oluşumlar arasında yer alıyor. Salah daha önce yaptığı açıklamada, Knesset'in sadece Yahudi toplumunu koruma amacına hizmet ettiğini söylemişti.

Seçimlere katılımın sınırlı kalmasının gerekçesi olarak ise Filistinliler arasında yaygın olan seçimlere katılmayarak israil'i boykot etme” yönündeki eğilim gösteriliyor.



0 Yorum

Yorum Yaz