Kelime-i Tevhid Resmi Çizdi, Katledildi!!

Çeçenistan'ın Hosiyurt Kenti'nde 17 yaşındaki genç duvar üzerine "kelime-i tevhid" Bayrağı çizdiği için infaz edildi.

Kelime-i Tevhid Resmi Çizdi, Katledildi!!
16 Şub 2015 10:01:45
Rus yanlısı Ramzan Kadirov yönetiminin sorgusuz infazları sürüyor.
  9 Şubat'ta Çeçenistan'ın Hosiyurt kentinde duvarın üzerine "Lailahe illallah Muhammedun Rasulullah" yazılı  bir bayrak resminin çizilmesi, Kadirov yönetimini harekete geçirdi.
  Kadirov'a bağlı milisler başkent Grozni'de (Cevherkale) bulunan Bereket Pazarı'na baskın düzenleyerek 15 genci gözaltına aldılar.
  Gençlerin sakallı olmaları ve İslami internet sitelerine girdiğinin tesbit edildiği duyuruldu.
  Gençlerden hala haber alınamıyor.
  Kadirov güvenik güçlerinden ülkedeki tüm gençlerin whatsapp geçmişlerinin kontrol edilmesini istediğini duyurdu.
  Kadirov'da paranoya artıyor
  Rusya yanlısı liderin uygulamalarına dünyada ses çıkartılmaması her geçen gün yeni insan hakları ihlallerinin yaşanmasına sebebiyet veriyor.
    İnfazlar sürüyor
  Önceki gün Şelkovsk köyünde Yakup Gazihanov isimli baba kızını okuldan almak üzere giderken arabasından indirilerek kaçırıldı. Gazihanov'dan da hala haber alınamıyor.
  Ramzan Kadirov kendi güvenlik güçlerine hitaben yaptığı konuşmada "şüphe duydukları kişilerin soruşturmaya gerek duymadan öldürülebileceği" talimatını da televiyondan duyurdu.

 



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    nafi tanrıbuyurdu 01 Oca 1970 02:00:00

    Putin ve II. Çeçen Cihadırnrnİkinci Çeçen cihadının başladığı iki binli yılların başlarında devlet başkanlığını Boris Yeltsin’den bir KGB/FSB ajanı olan Vladimir Putin devralınca Rusya mücahitler arasına nifak sokarak savaşın seyrini değiştirdi. Putin’in bu hamlesinden sonra Mücahitler Rusya’nın yanında bir de işbirlikçilerle savaşmak zorunda kaldı. KGB’de oyun kurup yönetme noktasında ihtisaslaşan Putin, “Tasavvufun başını tasavvufun kılıcıyla kesme”ye karar verdi. Rusya’nın Çeçenya’daki yerleşim birimlerine askeri bakımdan hakim olduktan sonra ilk iş olarak kendine yakın Çeçenleri organize ederek Rusya Federasyonu’na bağlı “Çeçen Cumhuriyeti” adı altında yeni bir yönetim ihdas etti. Çeçen halkının mücahidlere olan ilgisini ve desteğini azaltmak, direniş hareketini durdurmak ya da en aza indirmek için bu Cumhuriyetin başına da bir kararname ile kendisini Kadiri olarak tanıtan eski Cevherkale/Grozni müftüsü Ahmet Kadirov’u devlet başkanı olarak atadı. Milletin Kadiri bir müftü olarak tanıdığı Ahmet Kadirov hakikatte Ukrayna göçmeni Yahudi asıllı bir aileden gelmekteydi. Bizdeki Mr.Nebit’lerin Tahsin Efendi namıyla Fatih dersiamlarından Hopa’lı Ömer Efendi’den ders alması gibi o da Taşkent İslam Enstitü’sünde okumuş ve gençliğinde bir süre Komünist Rusya Devleti’nin istihbarat servisine muhbirlik yapmıştı. Cevher Dudayev’ in Çeçenistan’ın bağımsızlığını ilan etmesiyle birlikte Cevherkale’ye gelerek görev almak istemiş ve 1995’te Çeçenistan müftüsü olarak atanmıştı. Fakat muhalif ve işbirlikçi faaliyetlerinin fark edilmesiyle 1999 yılında Cumhurbaşkanı Aslan Mashadov tarafından vatan haini ilan edilerek görevine son verildi. “Adam yoksa problem de yok” sloganıyla 3 000 kadar masum Çeçenin kaçırılıp infaz edilmesinden sorumlu olan işbirlikçi Kadirov, 9 Mayıs 2004’te Cevherkale’deki bir stadyumda İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin yıldönümünde yapılan kutlamalar sırasında meydana gelen bir patlamada iş birliği yaptığı bazı üst düzey Rus yetkililerle birlikte hayatını kaybetti. Oğlu Ramazan Kadirov’un yaşı devlet başkanlığı için henüz müsait olmadığından yerine bir başka işbirlikçi Alu Alkhanov getirildi. Fakat onun halkına yaptığı zulümler efendilerini memnun etmeye yetmedi. Alkhanov halkı üzerinde yeterince otorite kuramamakla, Putin’in isteklerini tam olarak yerine getirememekle suçlandı. Bu suçlamaların yoğunlaştığı sırada Moskova’da bulunan Ramazan Kadirov, 2007 Şubatında Kremlin sarayında Putin’le gizlice bir araya geldi. Akabinde Alhanov istifa ettirildi. Anayasa değişikliği yapılarak henüz 32 yaşında olmasına rağmen hain işbirlikçi oğul Kadirov devlet başkanı olarak atandı.


Yorum Yaz