Almanya Savunma Bakanı: Kürdistan Bölgesi’ne yardım etmeye devam edeceğiz

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani ile görüşen Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Kürdistan Bölgesi’ne yardımlarının devam edeceği sözünü verdi.

Almanya Savunma Bakanı: Kürdistan Bölgesi’ne yardım etmeye devam edeceğiz
28 Eki 2015 11:26:54

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani ile görüşen Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Kürdistan Bölgesi’ne yardımlarının devam edeceği sözünü verdi. Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, bugün Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. 

Görüşme ardından Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani ve Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Barzani, Almanya’nın Kürdistan Bölgesi’ne yaptığı askeri yardımlar sayesinde savaş cephesindeki dengelerin Peşmergelerin lehine değiştiğini söyledi. 

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ise ülkesinin Kürdistan Bölgesi’ne yardımlarının devam edeceğini ifade etti. Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, IŞİD’e karşı mücadelede Kürdistan Bölgesi’ne ilk yardım eden ülkenin Almanya olduğunu belirterek, Almanya hükümeti ve halkına teşekkür etti. Barzani Almanya’nın Kürdistan’daki mültecilere dönükte yaptığı insani yardımların önemine işaret etti. 

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Peşmerge’ye yaptıkları yardım ve askeri işbirliğinin devam edeceğini belirterek yakın zamanda bir kısım askeri malzeme daha göndereceklerini belirtti. 



0 Yorum

Yorum Yaz