ABD'nin Müslüman Liderlerini Yetiştirecekler

ABD'nin ilk İslami üniversitesi olarak geçen günlerde akreditasyonunu tamamlayan Zaytuna Koleji'nin amacı, ABD'de islamofobiyle de mücadele edecek 'geleceğin Müslüman liderlerini' yetiştirmek.

ABD'nin Müslüman Liderlerini Yetiştirecekler
18 Mar 2015 11:23:43

Zaytuna Koleji'nin kurucularından Dr. Hatem Bazian, 'Müslümanlara yönelik yapısal islamofobiyle mücadele edecek gerekli yeteneğe sahip, İslamı kendi yaşamlarında ve eylemlerinde
ABD'nin ilk İslami üniversitesi olarak geçen günlerde akreditasyonunu tamamlayan Zaytuna Koleji, ABD'de islamofobiyle de mücadele edecek "geleceğin Müslüman liderlerini" yetiştirmeyi hedefliyor.

Kaliforniya eyaletinin Berkeley şehrinde 2010 yılında öğretime başlayan Zaytuna Koleji, ABD'de özel ve devlet üniversitelerinin akreditasyonundan sorumlu 6 resmi kuruluştan biri olan Okullar ve Kolejler Batı Birliği'ne (WASC) akredite oldu. Böylelikle Zaytuna, Amerikan yüksek öğretim sistemi tarafından tanınarak ABD'deki ilk İslam üniversitesi haline geldi.

Üniversitenin kurucularından Dr. Hatem Bazian, konuyla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, ABD'de ilk kez bir İslam üniversitesi kurulmasına Amerika genelinden ve Amerikalılardan ciddi olumlu geri dönüş ve destek aldıklarını söyledi.

Muhafazakar kesimi temsil eden Fox News kanalı hariç tüm Amerikan medyasında da üniversite hakkında olumlu haberler çıktığını belirten Bazian, "Üniversitemiz, tüm akademik çevrelerce de kucaklandı ve bu çabalarımızda desteklendiğimizi hissettik" diye konuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz