Kerry'nin Açıklamasına Yorumu

Kerry: Esad ile görüşmek zorundayız. ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye'de iç savaşın bitmesi için ABD'nin eninde sonunda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile müzakere etmek zorunda olduğunu söyledi.

 Kerry'nin Açıklamasına Yorumu
16 Mar 2015 12:53:09

Amerikan CBS televizyonuna konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile müzakereye istekli olduklarını, "Sonunda müzakere etmek zorundayız. Her zaman Cenevre I süreci çerçevesinde müzakere etmekten yana olduk" sözleriyle ifade etti.
 
Müzakere masasına oturtmak için Esad'a baskının artırılması gerektiğini savunan Kerry, konuşmasında Washington'un savaşı bitirecek siyasi bir çözüm çabalarını canlandırmaya çalıştığını söyledi.
 
Esad yönetimi ile Suriye muhalefetinin bir kısmı, ilk kez geçen yıl ocak ayında İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen konferansta bir araya gelmişti. İki tur yapılan görüşmelerden sonuç alınamamıştı.

CIA BAŞKANI: ESAD'IN DEVRİLMESİNİ İSTEMİYORUZ
 
Amerikan Merkezi Haber Alma Örgütü CIA Başkanı John Brennan da dün sürpriz bir çıkış yaparak, Washington yönetiminin Suriye'de IŞİD gibi örgütlerin hakim olması tehlikesi nedeniyle rejimin yıkılmasını istemediğini söylemişti.
 
Brennan, ABD yönetiminin rejimin çökmesi halinde yerini kimin alacağına dair endişeleri olduğunu belirterek "Bence bu meşru bir endişe" demişti.

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ: MÜSLÜMANLAR BU OYUNA GELMEMELİYDİ

 Kendi gücü, planı, projesi ve kadrosu olmayanlar batının sözüyle sokağa çıkmamalıydı
Amerika önce tahrik etti halkı sokağa döktü. Bunun sonucunda yüzbinlerce insan öldü, binlerce insan sakat bırakıldı, çocuklar yetim ve öksüz kaldı.  Suriye ekonomisini yerle bir ettiler Bütün bunlardan sonra, şimdi masaya oturmaktan bahsediyor.  Suriye savaşının asıl sebebinin İran ve Türkiye'yi karşı karşıya getirmek, İsrail'i güçlendirip Suriye'yi zayıflatmak ve bölgeyi kendilerince güvenilir hale getirmek olduğunu 4 yıldır açıklıyoruz. Bunu başardılar, olayların en başından böyle olacağı belliydi. şimdi barışı sağlamanın yollarını arıyorlar. Burada Müslümanların çıkarması gereken ders Amerika'nın gözkırpmasıyla hareket etmemeleri kafire güvenilmeyeceğini bilmeleridir. 



0 Yorum

Yorum Yaz