Yandaş ve Tetikçi Medyaya Tepki Büyüyor: Yalancının Mumu

Sosyal medyada açılan Yalancının Mumu etiketi ile yandaş ve tetikçi medyanın Furkan gönüllüleri hakkında yaptıkları çarpıtma yayınlara tepki yükseldi.

Yandaş ve Tetikçi Medyaya Tepki Büyüyor: Yalancının Mumu
25 Mayıs 2020 23:36:32

Furkan gönüllüleri tarafından açılan etikete yazan binlerce kişi, Adana'da yaşanan namaz saldırısı sonrası karalama kampanyası başlatan odaklara tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Adana'da açık alanda tedbirlere uyarak namaz kılmak isteyen yaklaşık 10 kişinin hastanelik edilmesinin ardından bazı haber kuruluşları ve kişiler Furkan gönüllüleri ve Alparslan Kuytul Hoca hakkında tetikciliğe başlamış ve müfteri açıklamalarda bulunmuştu.

Twitter'da bu akşam açılan Yalancının Mumu etiketine yazan binlerce kişi, yapılan haber ve videolardaki çarpıtmalara tepki göstererek gerçekte yaşananları anlattı.

Etikette yandaş televizyon kanalı ATV'nin 'sıfır mesafeli namaz' çarpıtmasına cevap veren gönüllüler, ATV'nin de kullandığı namaz görüntülerinde sıfır değil 1.5 metre mesafe olduğuna dikkat çekerek 'ATV böyle rezil oldu' ifadelerini kullandı.

Provokasyon yaftasına da cevap veren gönüllüler, kendi aralarında kamera kaydı yapan polislere dikkat çekerek 'eğer provokasyon yapsaydık, kardeşlerimizi hunharca darp eden polisler aramızda çok sakin bir şekilde durabilirler miydi?' dediler.

Bazı kişilerin, namaz kılan gönüllülere karşılık Peygamber Efendimiz'in veba hadisini öne sürmesine karşılık, "mesele AVM ve bankalar olunca akla gelmeyen veba hadisi, mesele namaz olunca mı akıllara geliyor?' diyerek tepki gösterdi.

Bazı tetikçi haber kuruluşları tarafından 'camide zorla namaz kılmak istediler' ifadesine de cevap veren gönüllüler, camide değil açık alanda tedbirlere uyarak namaz kılmak istediklerini belirttiler.

Gördüğü ilgiyle Türkiye gündemine yükselen etikette yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle;

Resim


Resim

Resim

Resim

Resim



0 Yorum

Yorum Yaz