Tutuklu Furkan Gönüllülerine İsnat Edilen Yeni Suçlama İle Amaçlanan Ne?

Adana Emniyetinde insanlık dışı işkencelere maruz kalan Furkan Gönüllülerinin avukatları, delil yetersizliğine rağmen tutuklu yargılamaları devam eden gönüllülerin son durumunu Furkan Tv özel yayınında anlattı.

Tutuklu Furkan Gönüllülerine İsnat Edilen Yeni Suçlama İle Amaçlanan Ne?
19 Kas 2021 14:08:29

Adana Emniyetinde insanlık dışı işkencelere maruz kalan ve yaklaşık 2 aydır tutuklu yargılanan Furkan Gönüllülerinin avukatları, 4 gönüllünün son durumunu Furkan Tv özel yayınında anlattı.

Koray Sarısaçlı'nın daha önce verdiği ifadeyi değiştirmesi üzerine gönüllülere isnat edilen 'Silahlı yağmalama' iddiasının detaylarını anlatan Avukat Bilal İpek: 

"Koray Sarısaçlı’nın sadece salt ifadeleriyle, bunlar yapmış olsa bile, kişi hürriyetinden yoksun kılma suçuna yağmadan ceza verilemez. Yağmanın asıl unsuru nedir? Cebir ve tehdit olacak, bir de elinden bir malını almış olacak. O kişilerin elinden malını aldığına dair. O kişi kimse artık?  O kişilerin mesela Koray’ın elinden malını aldığına dair hangi delil var? Sadece Koray Sarısaçlı’nın ifadesi… Cebir ve silahla diyorlar, mesela. Silahla olduğuna dair hangi delil var? Sadece Koray Sarısaçlı’nın ifadesi…

Ayrıca silahla olduğuna dair kesinlikle bir delil yok, kamera kaydı yok, bir şahit yok. Sadece Koray Sarısaçlı’nın ifadesi… Peki, bu yağma suçuyla bunu müvekkillerin üzerine adete atmak yoluyla ne amaçlanıyor ne yapmak isteniliyor?

Aslında baştan beri yapılan yine burada da yapılıyor. Öncelikle Furkan gönüllülerinin üzerine, kişi hürriyetinden yoksun kılma suçundan, bir suçlama atıldı. Bunun tutmayacağını anlayınca yeni bir suçlama; işte Koray Sarısaçlı da ifadesini değiştirmiş. Artık adeta kendilerine gün doğdu. Yeni bir suçlama, yeni bir suçlama daha…

Lekelemek daha da lekelemek. Furkan gönüllüleri böyle hatırlansın, asıl amaç bu. Peki, başka amaç ne olabilir? Kişi hürriyetinden yoksun kılma suçundan Türkiye’de neredeyse tutuklu yok. Bundan tutuklanamayacağını ve en fazla bir iki ay sonra serbest kalacaklarını anlayınca yeni bir suçlama ve cezaevinden hiç çıkmasınlar, amaç bu aslında. Bu amaç da güdülüyor.

Ondan dolayı Furkan gönüllülerine bu lekeyi atıyorlar ve bu leke hiç çıkmasın istiyorlar. Böyle olmayacaktır, dosyada somut bir delil yok. Kişi hürriyetinden yoksun kılmadan zaten ceza alınmayacağını düşünüyoruz. Ondan ceza almayan kişiler yağmadan da ceza almayacaklardır." ifadelerini kaydetti.

HABERİN VİDEOSU:



0 Yorum

Yorum Yaz