TTB'den Sağlık Bakanlığına cevap: Savrukluk genelgeye yansımış

TTB, Sağlık Bakanlığının 6 maddelik genelgesine yanıt verdi.

TTB'den Sağlık Bakanlığına cevap: Savrukluk genelgeye yansımış
10 Ara 2021 09:37:12

umda hekimler 5 dakikada bir muayene için zorlanmaktadır. Muayene süresi hekimlere bırakılırken en az 20 dakika muayene süresini koruyan; hekimlerin performans ve döner sermaye gibi kaygılarından uzak, kendi alanlarının özgünlüklerine göre hareket edebildikleri gelir kaygılarını ortadan kaldıracak bir düzenleme yine Sağlık Bakanlığı'nın sorumluluğundadır.

- Hekimler için tanımlı iş saati olmalı; nöbet sonrası izin, bilimsel etkinliklere katılım için izin, yıllık izin gibi haklar da herhangi bir maddi kayba uğratmadan garanti altına alınmalıdır.

- ‘İhtiyaç halinde mesai dışı poliklinik hizmeti’ de sağlık çalışanları için esnek çalışmanın dayatılması, iş yükünün ve istismarın daha da artması gibi anlamlar içermektedir. Angarya ve emek sömürüsüne izin vermemek yine öncelikle Sağlık Bakanlığı'nın sorumluluğundadır.

-MHRS verileri yalnızca il sağlık müdürlükleri ve başhekimliklerce değil, sendikalar ve tabip odaları muhatap alınarak onlar tarafından da takip edilirse herhangi bir istismar ve kötü çalışma koşullarının önüne geçilebilir.



0 Yorum

Yorum Yaz