THY'nin İstanbul Havalimanı uçuşları gece 00.00'a kadar durduruldu

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Alınan karar doğrultusunda İstanbul Havalimanı operasyonlarımız bu gece 00:00'a kadar durdurulmuştur" açıklamasını yaptı.

THY'nin İstanbul Havalimanı uçuşları gece 00.00'a kadar durduruldu
25 Oca 2022 12:23:21

İstanbul'da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle bugün saat 13.00'e ertelenen uçuş engeli süresi uzatıldı. Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter paylaşımında "İlgili otoriteler havalimanlarımızı ve ulaşım yollarını uçuşlarımıza yeniden hazır hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Alınan karar doğrultusunda İstanbul Havalimanı operasyonlarımız bu gece 00:00'a kadar durdurulmuştur" ifadelerini kullandı. 

Geçtiğimiz saatlerde Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DMHİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, sosyal medya paylaşımında, "Olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürmesi nedeniyle İstanbul Havalimanı pistlerine uçak iniş kalkışı yapılmayacak olup, kapalılık durumu 25 Ocak saat 13:00'a kadar uzatılmıştır" açıklamasını yapmıştı.

TOPLU ULAŞIMDA SON DURUM

Bu sabah itibari ile toplu ulaşımdaki son durum ise şu şekilde:

METRO İSTANBUL:

Dün gece saat 02.00’ye kadar seferleri uzatılarak sürekli tedbir sürüşleri ve temizleme çalışmaları yapılan raylı sistem hatlarında, bu sabah itibari ile seferler tüm hatlarda normal seyrediyor. Sadece; T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’nda, dün gece yaşanan arıza nedeniyle rutin olarak 5-6 dakika aralıkta olan seferler, şu anda 10 dakika aralıklarla yapılıyor. Metro hatlarında seferler bugün de gece saat 02.00’ye kadar uzatıldı.

ŞEHİR HATLARI:

Şehir Hatları Vapurları’nda an itibariyle yaşanan bir sefer aksaması bulunmuyor ve seferler normal seyrinde yapılıyor.

İETT:

İETT’ye bağlı otobüslerdeki şu an itibari ile gerçekleştirilen sefer oranı % 65 durumunda.
Bugün Planlanan Sefer Sayısı: 43 bin 675
An İtibariyle Planlanan Sefer Sayısı: 14 bin 979
Gerçekleşen Sefer Sayısı: 9 bin 614
Zayi Sefer Sayısı: 5 bin 509
Ek Sefer: 144
Sefer Gerçekleşme Oranı: Yüzde 65
Toplam Planlanan Araç Sayısı: 5 bin 240 



0 Yorum

Yorum Yaz