Semra Hocahanım: "Ben devletim" diyenler bizimle uğraşmayı ihmal etmiyor!

Semra Hocahanım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hakkında açılan soruşturmalara tepki gösterdi. Katıldığı meşru eylemler neticesinde açılan davaların birçoğuna takipsizlik kararı verildiğini belirten Hocahanım: "Bu soruşturmaları açan savcılarda emsal karar mantığı yok, eski beraatlerden ibret alma yok, hukuku düşürdükleri duruma hele hiç acımıyorlar! " sözlerini kaydetti.

Semra Hocahanım: "Ben devletim" diyenler bizimle uğraşmayı ihmal etmiyor!
06 Ağu 2021 18:01:55

Semra Kuytul Hocahanım, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, katıldığı meşru eylemler neticesinde hakkında açılan onlarca davanın ardından benzer sebeplerle tekrar ifadeye çağırılmasına sert tepki gösterdi.  '2911 sayılı kanuna muhalefet' gerekçesiyle hakkında açılan soruştumanın belgesini paylaşan Hocahanım, daha önce benzer konudan ifade verdiğini belirterek ifadesini emniyete değil, yalnızca savcılığa vereceğini vurguladı.  

Semra Hocahanım paylaştığı tweet dizisinde şu cümleleri kaydetti:

'Yangınlarda ihmal tartışması gündemdeyken 'Ben devletim' diyenler bizimle uğraşmayı ihmal etmiyor!'

"Yangınlarda ihmal tartışması gündemdeyken devlet (!) (ben devletim diyenler), BİZİMLE UĞRAŞMAYI ASLA İHMAL ETMİYOR.. Yaşadığımız hukuksuzluklara verdiğimiz MEŞRU tepkiler sebebiyle hakkımızda sürekli soruşturma başlatılıyor. Durup durup eski defterler tekrardan açılıyor...

Haklı ve meşru eylemlerimiz sebebiyle sadece benim hakkımda 30 tane soruşturma açıldı. Hiçbirinde suç unsuru yoktu. Bunlardan 12'sinden takipsizlik 8'inden beraat aldım. Ceza ise zaten yok! Buna rağmen aynı konuda mükerreren ifadeye çağrılıyorum. Yeni bir evrak da bugün geldi.

'Aynı konudan ifade vemeye gitmeyeceğim!'

Bu soruşturmaları açan savcılarda emsal karar mantığı yok, eski beraatlerden ibret alma yok! Hukuku düşürdükleri duruma hele hiç acımıyorlar! Ben bu saçmalığa daha önce tepki verdim. AYNI KONUDA ifadeye çağırırlarsa emniyete gitmeyeceğimi kendilerine bildirdim. Ve gitmedim de...

Bugün gelen tebliğe de yazdım, gönderdim. İfademi emniyete değil SAVCILIĞA vermek istiyorum! Birkez daha söylüyorum; artık defalarca beraat aldığımız aynı konuda emniyete ifadeye gitmeyeceğim...

Resim

'Savcı bulduğu 'Suç unsuru'nu yüzüme açıklasın!'

Neden mi? Polis memuruna bunun neresi suç dediğimiz de "savcı kararı" diyor.. O halde yaptığımız tescilli olarak suç sayılmıyorken savcı hangi mantıkla ve kanunla bunda suç unsuru bulduğunu bana, yüzüme açıklasın! Ben de ifademi neye göre vereceğimi bileyim.

Neden mi? Polis memuruna bunun neresi suç dediğimiz de "savcı kararı" diyor..


O halde yaptığımız tescilli olarak suç sayılmıyorken savcı hangi mantıkla ve kanunla bunda suç unsuru bulduğunu bana, yüzüme açıklasın!

Ben de ifademi neye göre vereceğimi bileyim.

— Semra Kuytul (@semrakuytul) August 6, 2021



0 Yorum

Yorum Yaz