Ömer Faruk Gergerlioğlu ile 5 Aralık Mahkemesi Üzerine Özel Ropörtaj

Furkan Gönüllüleri'nin sorularını yanıtlayan Ömer Faruk Gergerlioğlu, 5 Aralık mahkemesi öncesi değerlendirmelerde bulundu. Alparslan Hoca'nın uydurulmuş gerekçelerle tutuklandığını belirten Gergerlioğlu, "Alparslan Kuytul'un muhalif duruşu rahatsız etti" dedi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu ile 5 Aralık Mahkemesi Üzerine Özel Ropörtaj
02 Ara 2019 16:04:50

HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, kendisiyle gerçekleştirilen röportajda Alparslan Kuytul Hoca ve yargılama süreci hakkında konuştu.

Gaziantep'te gerçekleştirilen röportajda, 5 Aralık mahkemesi hakkındaki düşünceleri sorulan Gergerlioğlu, "Alpaslan Kuytul Hoca'nın, zorlama siyasi gerekçelerle tutuklandığını gördük. Furkan Vakfı'na kayyım atanmasının, vakfa gönül bağı bulunan öğrencilerin mağdur edilmesinin siyasi nedenlere bağlı olduğunu herkes biliyor" dedi.

Alparslan Hoca'yı kaldığı cezaevinde ziyaret etme talebinin defalarca siyasi olarak reddedildiğini belirten Gergerlioğlu, Alparslan Hoca'nın tahliye olduktan sonra gösterdiği dik duruş sebebiyle siyaseten tekrar tutukladığını söyledi.

Mahkemelerin hukuki olmadığını dile getiren Gergerlioğlu, temennisinin 5 Aralık'ta tahliye alınması yönünde olduğunu ama hukukî olmayan mahkemelerde bu durumun zor olduğunu belirtti. Ayrıca güçlü bir sosyal medya baskısının olması gerektiğini vurguladı.

Furkan Gönüllülerinin alındıkları gözaltılar hakkında da konuşan Gergerlioğlu, "insanların haklarını kullanırken bu denli baskılara maruz kalması Türkiye'nin utanç veren bir tablosudur" ifadelerini kullandı.

Röportajın tamamı şu şekilde;




0 Yorum

Yorum Yaz