Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında fezleke hazırlandı

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2019 yılında, şehit eşi Sezen Ataş’ın Bank Asya’da hesabı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınışını eleştirdiği için hakkında fezleke hazırlandığını duyurdu.

Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında fezleke hazırlandı
13 Oca 2021 12:37:10

Üsteğmen Murat Ataş, 5 Ekim 2016’da Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK saldırısında şehit olmuştu.

3 yıl sonra Murat Ataş hakkında yapılan yargılamada, eşi Sezen Ataş, Bank Asya’da hesabı olduğu gerekçesiyle 2 kere gözaltına alınmıştı.

Sezen Ataş, FETÖ üyeliği iddiasıyla 24 Temmuz 2019’da gözaltına alındı, 26 Ağustos 2019’da ise hakkında iddianame hazırlandı.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen FETÖ/PDY davasında Sezen Ataş, terör örgütüne üye olma suçunu işlediği gerekçesiyle 6 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ataş’ın cezası kesinleşene kadar hakkında adlî kontrol uygulanacak.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sezen Ataş’ın henüz hapis cezası almadığı, gözaltına alındığı gün olan 24 Temmuz 2019’da, Sezen Ataş’ın kardeşi Bahar’ın kendisine yolladığı şu mesajı twitter sayfasında paylaşmıştı:

“Ablam Sezen Ataş, bu sabah Bursa’da gözaltına alındı. Bu ikinci gözaltı. Eşi Murat Ataş, 2,5 yıl önce şehit oldu ve 2,5 yaşında bir kız çocuğu var. Lütfen yardım edin ne yapabiliriz bu durumda?”

Gergerlioğlu, bu mesajın üzerine şu yorumu yapmıştı:

“Hiçbir sınırları yok..! Her gün bebekli anneler tutuklanıyor, bu nasıl ülke..!?”

Gergerlioğlu, 2019’daki bu tweet’i sebebiyle hakkında fezleke hazırlandığını, şu tweet ile duyurdu:

“Ey Türkiye duy!! Bu tweetim için fezleke gelmiş bana! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na göre ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçu (!) işlemişim.”



0 Yorum

Yorum Yaz