Neden Bir Müslüman Yılbaşı'nı Kutlamamalı?

Yılbaşı yaklaşıyor... Peki bir Müslüman neden Yılbaşını kutlamamalıdır?

Neden Bir Müslüman Yılbaşı'nı Kutlamamalı?
28 Ara 2021 13:29:15

Yüce Dinimiz İslam; kâfirlere, münafıklara, batıl dinlere ve diğer ideoloji mensuplarına benzemeyi kesin bir şekilde yasaklamış ve haram kılmıştır. Zira onlar gibi davranmak, onlar gibi yaşamak biz Müslümanların eksenlerinin kaymasına, onlara meyil etmesine sebep olabilir. Böyle bir durum kişinin imanının gitmesine vesile olup, ebedi cehenneme girmesine yol açabilir.

Allah-u Teala Kur'an'ı Kerim'de şöyle buyurmaktadır

“Zulmedenlere meyletmeyin, yoksa size ateş dokunur." (Hûd, 113)

Ey îmân edenler! Mü’minleri bırakıp da kâfirleri dostlar edinmeyin! Kendi aleyhinizde Allah’a apaçık bir delil kılmak ister misiniz? (Nisa, 144)

Peygamber (sav) Efendimizde bir hadis-i Şeriflerinde: 

“Kim bir kavme benzemeye özenirse, o da onlardandır” buyurmuşlardır.(Ebu Davud, Libas, 4031)

“Muhakkak ki siz, kendinizden öncekilerin yoluna kulacı kulacına, arşını arşınına ve karışı karışına muhakkak tıpatıp uyacaksınız, Hatta onlar (daracık) bir keler deliğine girseler siz de muhakkak o deliğe gireceksiniz.” Sahabiler, “Ya Resulallah! (O milletler) yahudiler ve hristiyanlar mı?” diye sordular. Resul-i Ekrem (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), Bunlar olmayınca başka kimler olur? buyurdu.” (İbn-i Mace, 3993)

Müslümanlara düşen vazife bu günde kutlama yapmak yerine ömrümüzden geçen koca bir senenin muhasebesini yapmaktır. Müslümanlar bu günde geçmişin muhasebesini yapıp, İslami noktada kendine çeki düzen vermelidir.

Yine Allah'u Teala kulluk kitabımızda şöyle buyurmaktadır:

“Rabb’imiz Allah’tır’ deyip sonra da (bütün hâl ve hareketlerinde Allâh’ın emirlerini, Resûlü’nün sünnetini esas alarak) dosdoğru yaşayanlara; (evet) onlara (kıyâmet gününde) hiçbir korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir de. (Çünkü) onlar, cennet ehlidirler. Yapmakta oldukları (güzel amel ve hareketlerine) mükâfat olmak üzere, orada ebedî kalacaklardır.” Ahkaf, 13-14

Etiketler:   Noel Yılbaşı


0 Yorum

Yorum Yaz