Müfteri 'Hakimiyet Gazetesi' Tekzip Yayınladı

Furkan Vakfı hakkında yaptığı iftira dolu haberlerle Emniyet güçlerini ihmalkarlık ve zaafiyetle suçlayan Elazığ Hakimiyet Gazetesi tekzip yayınlamak zorunda kaldı. Yayınlanan tekzip metninde gazete metninin gerçek dışı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden provokatör unsurlar içerdiği belirtildi.

Müfteri 'Hakimiyet Gazetesi' Tekzip Yayınladı
03 Ara 2016 12:57:58

Bilindiği üzere Elazığ'da faaliyet gösteren Hakimiyet Gazetesi Furkan Vakfı'nın Elazığ'da yapacağı konferans öncesi algı operasyonu yürütmüştü. Yürüttükleri algı operasyonları süresince Alparslan Kuytul Hocaefendi'ye iftiralar atan gazete, aynı zamanda Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nü de ihmalkarlık ve zaafiyetle suçlamıştı. Yaptıkları bu alçakça girişim hedefine ulaşamamış, Furkan Vakfı konferanslarını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmişti.

Bu alçakça yürütülen algı operasyonu süresince yapılan asılsız haber ve iftiraların neticesinde 'Hakimiyet Gazetesi' tekzip yayınlamak zorunda kaldı.

İşte Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'nün yayınlattığı o tekzip metni:

Hakimiyet Gazetesinin 10.11.2016 tarihli nüshasının manşet ve 5. sayfasında "İstihbarat Zaafiyeti Mi?" başlıklı haberinde kurumumuz hakkında yazılan gerçek dışı beyanlar hakkında cevap ve düzeltme yazısıdır.

Hakimiyet Gazetesinin 10.11.2016 tarihli nüshasının manşet ve 5. sayfasında; kamu kurum ve kuruluşlarının FETÖ terör örgütünü destekleyen bir vakfa toplantı izni verdiği, bu anlamda devletin birimlerinin görevini gereği gibi yapmadığı ve istihbarat zaafiyeti içerisinde bulunduğundan bahisle, halk nezdinde kamu kurum ve kuruluşlarımızı itibarsızlaştırmaya yönelik, gerçek dışı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden provokatör unsurları içerisinde barındıran bir haber metni yayınlanmıştır.

Hakimiyet Gazetesinin 10.11.2016 tarihli nüshasının manşetten yayınlanan "İstihbarat Zaafiyeti Mi?" başlıklı haberine ilişkin;

Anayasımızın 34. Maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'nun 3. Maddesi hükmü gereği herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız, toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. İlimizde Elazığ Valiliği tarafından toplantı ve gösteri yürüyüşlerini izne bağlayan herhangi bir karar alınmamıştır. Buna göre sivil toplum kuruluşu gibi adı geçen vakıf da ilgili mevzuat gereği herhangi bir izne tabi olmaksızın  toplantı yapma hakkına sahiptir. Bu anlamda hukuk sistemimizde düzenlenmiş olan gerekli şartları taşıyan ve aktif olan adı geçen vakfın kapalı yer toplantısı yapmak için kamu kurumlarından aldığı herhangi bir izin ya da izin alma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Her olay ve durumda olduğu gibi haberde bahsi geçen toplantıya ilişkin süreç de ilgili birimlerimiz tarafından hassasiyetle takip edilmiş, tüm güvenlik tedbirleri alınmış olup; iddia edildiği gibi herhangi bir zafiyet söz konusu değildir.

"Hakimiyet Gazetesinin 10.11.2016 tarihli nüshasının 5. sayfasında yayınlanan "İstihbarat Zaafiyeti Mi?" başlıklı haberine ilişkin;

"Haber metninde ilimizde FETÖ terör örgütü ile mücadelede ihmalkarlık gösterildiği, etkin mücadele yapılmadığı ithamında bulunmaktadır. Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de FETÖ terör örgütü başta olmak üzere  tüm terör örgütleriyle etkin bir mücadelenin devam ettiği kamuoyunun malumudur."

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz