Meclis'e dokunulmazlıkların kaldırılması talebiyle 45 yeni fezleke gönderildi

Belediyerine kayyım atanan, belediye eşbaşkanları tutuklanan HDP’de, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için düzenlenen 45 yeni fezleke daha Meclis’e gönderildi.

Meclis'e dokunulmazlıkların kaldırılması talebiyle 45 yeni fezleke gönderildi
22 Kas 2019 13:59:19

Meclis’e gönderilen fezlekeler arasında HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’ye ait dokunulmazlık dosyaları da bulunuyor.

Yasama dokunulmazlığının kaldırılması hakkında Cumhurbaşkanlığı tezkeresi Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyonu’na sevk edilen milletvekilleri şöyle:

Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, Van Milletvekili Sezai Temelli, Şanlıurfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Mardin Milletvekili Pero Dündar, Hakkari Milletvekili Sait Dede, Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan.

2 Ekim tarihinde de Meclis Başkanlığı'na HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin de aralarında bulunduğu 44 milletvekili hakkında dokunulmazlık dosyaları sunulmuştu.

24 Ekim’de de yine HDP’li vekillere yönelik hazırlanan 30 fezleke Meclis’e gönderilmişti.

HDP’li vekillerin yanı sıra belediyeler ve eşbaşkanlara yönelik de operasyonlar yürütülüyor.

HDP’nin açıkladığı rapora göre 31 Mart yerel seçimlerinin ardından 24 HDP’li belediyeye kayyım atandı, 15 belediye eşbaşkanı da tutuklandı.




0 Yorum

Yorum Yaz