Leyla Güven’e 5 yıl hapis cezası verildi

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’e, 2020 yılında yaptığı konuşmada 'örgüt propagandası' yaptığı iddiasıyla 5 yıl hapis cezası verildi.

Leyla Güven’e 5 yıl hapis cezası verildi
27 Kas 2021 11:12:48

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve eski Hakkari milletvekili Leyla Güven hakkında, Yüksekova’da 15 Şubat günü 2020 yılında katıldığı panel etkinliğinde yaptığı konuşma nedeniyle açılan davanın 4’ncü karar duruşması görüldü. Konuşmasında "Sayın Öcalan'ın söylediği barış çağrısı çok önemlidir. Tecridi kaldırın. Öcalan'ın sağlık ve güvenliğini sağlayın. Ortadoğu'ya barış gelsin" sözlerini sarf eden Güven’e, hakkında hazırlanan iddianamede “devleti itibarsızlaştırma”, “halkı kin ve düşmanlığa sürükleme” ve “suç ve suçluyu övme” suçlamaları yöneltildi.

Hakkari 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın karar duruşması bugün görüldü. Güven, duruşmaya tutuklu bulunduğu Elazığ E Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nden, avukatı Serdar Çelebi ise Diyarbakır Adliyesi’nde Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Görülen davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, Güven’e “örgüt propagandası” yaptığı gerekçesiyle 5 yıl hapis cezası verdi. 

Etiketler:   leyla güven


0 Yorum

Yorum Yaz