Kredi kartlarında temassız ödeme limiti artırıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kredi kartı ile temassız ödeme limitlerinde değişikliğe gitti. Alınan karara göre 1 Şubat'tan itibaren temassız ödeme limiti 350 liradan 500 liraya çıkacak.

Kredi kartlarında temassız ödeme limiti artırıldı
22 Oca 2022 18:24:44

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiren bir değişiklik yapıldı. Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl 350 TL yükseltilen temassız ödeme limitinde bir kez daha değişikliğe gidildi. BDDK'nın aldığı karara göre 1 Şubat'tan itibaren işlem limiti 500 lira olacak.

BDDK’nın Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve Bankalararası Kart Merkezi’ne (BKM) gönderdiği yazıda koronavirüs salgınının Türkiye’de yayılımının önlenmesi amacıyla bankacılık sektöründe bazı tedbirlerin alındığı hatırlatıldı.

Limit 500 liraya yükseltildi

Daha önce 250 Türk lirasına çıkarılan kartlı ödemelerde temassız işlem limitinin 7 Mayıs 2021’de 350 Türk lirası olarak güncellendiği aktarılan yazıda, salgın vakalarının devam ettiği bu günlerde kartlı ödemelerde temassız işlem limitinin, 1 Şubat’tan itibaren geçerli olmak üzere 500 Türk lirası olarak yeniden güncellenmesine karar verildiği bildirildi.

Etiketler:   Kredi kartı


0 Yorum

Yorum Yaz