• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Kocaeli'de Furkan Gönüllülerinin Sohbetine Yapılan Baskının Tutanağına Günler Sonra Ulaşıldı!

Kocaeli'de Furkan Gönüllülerinin Sohbetine Yapılan Baskının Tutanağına Günler Sonra Ulaşıldı!

Kocaeli'de sohbet için bir araya gelen Furkan Gönüllülerinin evinde; 'Binaya çok sayıda sakallı kişilerin girip çıktığı yönünde ihbar aldıkları'nı belirterek arama yapan emniyet ekipleri, arama sonrası vermeleri gereken belgeleri ilgililere vermeyerek hukuksuz bir muamele gerçekleştirmişti. Olay sonrası savcılığa giderek arama kararı ve tutanağını talep etmelerine rağmen belgelerini alamayan gönüllüler, yaklaşık 20 gün sonra arama tutanağına ulaşabildi.

Kocaeli'de Furkan Gönüllülerinin Sohbetine Yapılan Baskının Tutanağına Günler Sonra Ulaşıldı!
22 Ara 2021 12:52:04

Kocaeli'de 3 Aralık akşamı sohbet için bir araya gelen Furkan Gönüllülerinin evine arama kararı olmadan girmek isteyen polisler; "Binaya çok sayıda sakallı kişilerin girip çıktığı yönünde şikayet aldıkları" yönünde ilginç bir ihbar öne sürerek hukuka aykırı şekilde arama gerçekleştirmek istemişti. 

Gönüllülerin, arama kararını görmeden ekipleri içeriye almayacakları konusunda diretmesi üzerine savcılıktan karar çıkarttığını söyleyen memurlar, arama yapmak için eve girmiş ancak yapılan işlemler sonrasında gerekli belgeleri ilgililere teslim etmemişti. 

Ertesi gün arama kararı ve tutanağı teslim almak için savcılığa giden gönüllüler, kendilerine yapılan kanunsuz işlem hakkında birçok çarpıcı bilgiye ulaştı! 

Savcının Olaydan Haberi Yok!

Olay sonrası savcılığa giden gönüllülere; "Terörle mücadele ekipleri gece evime geldiler, evde imzaladım." diyen savcının olaydan haberi olmadığı anlaşıldı. Gönüllülerin meskeninde yapılan arama saat 22.00 sularında gerçekleştirilirken savcının arama kararını gece saatlerinde imzaladığı ortaya çıktı.

Arama Tutanağı 'Pes' Dedirtti!

Gönüllülerin ancak 20 gün sonra teslim alabildiği arama tutanağında geçen ifadeler; "Bu kadarına da pes" dedirtti!

Sohbet yapılan evde bulunan plastik sandalye, masaların, kitaplığın, Kur'an-ı Kerimlerin ve diğer ilmi kitapların, Alparslan Hoca'nın  'Terör propagandası' davasından beraat ettiğine dair balkonda asılı olan duyuru ilanının suç unsuru gibi gösterildiği tutanakta;

"Evde çok sayıda plastik sandalye ve masa ile konuşma amacıyla kullanılan 2 adet kürsü olduğu görülmüş, diğer oda içerisinde kitaplık ve yazı tahtası ile çok sayıda Kur'an-ı Kerim ile fıkıh kitapları olduğu, balkonda asılı vaziyette 'Terör Propagandası İftirası Çöktü, Alparslan Kuytul Hocaefendi Beraat Etti' yazılı pankart bulunduğu, diğer oda içerisinde yerde minderler ve 2 adet masa olduğu görülmüş olup başkaca herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmadığına dair..." ifadeleri dikkat çekti.

Alparslan Hoca, İslami sohbete gerçekleştirilen hukuksuz baskının ardından yaptığı açıklama



0 Yorum

Yorum Yaz