İsrail güçleri geçtiğimiz yıl 260 gazeteciye saldırdı

Gazetecilere Destek Komitesi, İsrail güçlerinin geçen yıl (2021'de) Batı Şeria ve Kudüs'te toplamda 260 gazeteciye saldırıda bulunduğunu açıkladı.

İsrail güçleri geçtiğimiz yıl 260 gazeteciye saldırdı
15 Mar 2022 17:23:20

Gazetecilere Destek Komitesi, İsrail güçlerinin geçen yıl (2021'de) Batı Şeria ve Kudüs'te toplamda 260 gazeteciye saldırıda bulunduğunu, bunlardan 13'ünün İsrail'in Mayıs ayı içinde Gazze'ye yönelik saldırı düzenlediği günlerde, mesleki görevlerini icra ederken hedef alınan gazeteciler olduğunu dile getirdi. 

Komite, 13 Mart Pazar günü Filistinli Yaralı Gazeteci Günü münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında İsrail güçlerinin, uluslararası anlaşmalara göre kullanımı yasak olan silahları genelde tüm Filistinlilere, özelde gazetecilere yönelik olarak gündelik bir şekilde kullandığını ifade etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Gazetecilere Destek Komitesi, İsrail güçlerinin gazetecileri sürekli takip altına aldıklarını, onların görevlerini yerine getirmelerini engellediklerini ve sık sık kendilerine doğrudan saldırıda bulunduklarını belirtti.

Komite, resmi kurumları ve Filistin'de, Arap dünyasında ve uluslararası alanda faaliyet yürüten insan hakları kuruluşlarını İsrail'in gazetecilere yönelik işlediği suçların sorgulanması, konunun uluslararası kurumlara, organlara ve BM Güvenlik Kurulu'na taşınması için faaliyetlerde bulunmaya davet etti. 



0 Yorum

Yorum Yaz