İşgalci İsrail güçleri Batı Şeria'da 117 Filistinliyi yaraladı

Siyonist İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da yasa dışı işgal birimleri karşıtı gösterilere müdahale etti. Müdahale sırasında 117 Filistinli yaralandı, çok sayıda kişi atılan gazdan etkilendi.

22 Oca 2022 16:05:25

Filistinliler, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus kentine bağlı Beyta beldesi başta olmak üzere Batı Şeria'nın birçok bölgesinde yasa dışı işgal birimlerine karşı gösteriler düzenledi.

İşgalci İsrail güçleri göstericilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale ederken, Filistinliler taş atarak karşılık verdi. Gösterilerde 117 Filistinli çeşitli yaralandı.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Siyonist İsrail güçlerinin Beyta beldesinde 9 Filistinliyi plastik mermiyle yaraladığı, çok sayıda kişinin de atılan gazdan etkilendiği belirtild.

Görgü tanıkları, işgalci İsrail askerlerinin Bab Ez-Zaviye bölgesindeki müdahalesinde 16 yaşındaki Filistinli bir çocuğun plastik mermiyle yaralandığını aktardı.

Siyonist İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı işgal birimi bulunuyor.

Bu yerlerde ikamet eden yaklaşık 500 bin sivil işgalci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Etiketler:   Filistin israil


0 Yorum

Yorum Yaz