Harbiyeli Annesi Melek Çetinkaya ile Adalet Yürüyüşü Hakkında Röportaj

Ankara'dan Silivri'ye adalet için yürüme kararı aldığını duyuran Harbiyeli öğrenci annesi Melek Çetinkaya, yarın başlayacağı yürüyüşe dair ayrıntıları Furkan Haber'e anlattı. Çetinkaya; "en büyük ilham kaynağım acım oldu, burnumun direği sızlıyor" ifadelerini kullandı.

Harbiyeli Annesi Melek Çetinkaya ile Adalet Yürüyüşü Hakkında Röportaj
18 Oca 2020 21:42:02

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanarak müebbet hapis cezası verilen askeri okul öğrencisi Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya, yarın (19 Ocak) “adalet” için Ankara’dan Silivri’ye yürüyecek.

Diğer eylemlerinde olduğu gibi bu eyleminde de gözaltına alınma ihtimalini göz önünde bulundurarak yürüme kararı alan anne Çetinkaya, yürüyüşe dair merak edilenleri Furkan Haber'e anlattı.

Başlarda oğlu Furkan için eylemlere başladığını belirten Çetinkaya, artık tüm mazlum ve mağdurlar için mücadele verdiğini belirtti.

Yarın başlamayı planladığı yürüyüşe birçok kesimden mağdur kişinin de destek vereceğini söyleyen Çetinkaya, "Bir bayan olduğumu da gözönünde bulundurarak sadece şehir merkezlerinde saat 13.00 ile 17.00 arası yürümeyi planlıyorum, bu sebeple zor olmayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yürüyüş amacının ise başta oğlu Furkan ve diğer Harbiyeli öğrenciler olmak üzere, birçok kesimden mağdurlar için adalet çağrısında bulunmak olduğunu belirten Çetinkaya, ülkedeki hukuksuzluğa da dikkat çekmeyi amaçladığını söyledi.

Yürüyüş kararına ilham kaynağı olan sebebi de açıklayan Harbiyeli annesi, "en büyük ilham kaynağım acım oldu, burnumun direği sızlıyor. Artık içimin yanan ateşi gerçekten dışıma vuruyor. Her defasında oğlumu görüşe gittiğimde neden bu yolları yürüyerek geçmiyeyim diye düşündüm" dedi.

Son olarak herkesten destek beklediğini belirten Çetinkaya, hiçbir engel veya gözaltının kendilerini yıldıramayacağını ve durduramayacağını ifade etti.





1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Elhak 19 Oca 2020 22:52:55

    Yürü feto sizinle gurur duyuyor


Yorum Yaz