HAMAS'tan siyonist İsrail'e "yıkımları durdur" uyarısı

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), İsrail işgali altındaki Batı Şeria kırsalında yer alan Hammisa Bedevi köyünü yıkıp 80 Filistinliyi evsiz bırakmakla ağır ceza gerektiren suç işlediğine vurgu yaptı.

HAMAS'tan siyonist İsrail'e "yıkımları durdur" uyarısı
08 Kas 2020 19:01:06

HAMAS, işgal rejiminin Filistinlilere ait özel mülklere yönelik sürdürdüğü yıkım politikası hakkında basın açıklaması düzenledi.

Her geçen gün yeni zulümlere imza atan siyonist işgal rejimi, Batı Şeria'ya bağlı Tubas kentinin doğu kırsalındaki Hammisa Bedevi köyüne 3 Kasım'da düzenlediği baskın sırasında 23 ailenin yaşadığı 11 evi yerle bir etti.

Siyonist işgal rejiminin söz konusu yıkımının, bugüne kadar Ağvar bölgesinde gerçekleşen en büyük yıkım olduğuna dikkat çekilen açıklamada, işgal rejiminin, Filistinlileri yerlerinden ederek Yahudi yerleşim merkezlerini genişletmeyi ve bu bağlamda Filistin topraklarını ilhak etmeyi hedeflediği belirtildi. 

HAMAS basın açıklamasında, "Her ne kadar bazı basın yayın organlarının ilhak planlarının askıya alındığı yalanını uydursa da son günlerde cereyan eden hadiselerin İsrail yıkımlarının sahada bilfiil devam ettiğinin kanıtıdır." ifadelerine yer verdi. 

Filistinli direniş gruplarına seslenilen açıklamada, siyonist rejimin işgal girişimlerine karşı bir ulusal strateji geliştirme ve hayata geçirme çağrısı yapıldı.  

Ayrıca uluslararası camiayı bir an önce işgal rejiminin ilhak planlarına karşı harekete geçmeye davet eden HAMAS, siyonist rejime de, yasadışı yıkımlarını derhal sonlandırması uyarısında bulundu. 



0 Yorum

Yorum Yaz