Google'ın bir servisinin yerine yenisi geliyor

Google'ın anlık iletişim uygulaması Google Hangouts, yerini bir başka Google servisine devretmeye hazırlanıyor.

Google'ın bir servisinin yerine yenisi geliyor
10 Ağu 2021 18:08:18

Google’ın anlık mesajlaşma ve konferans uygulaması Hangouts, bir süredir popülerliğini kaybetmekteydi. Zaten anlık mesajlar için rakip uygulamalar milyarlar tarafından tercih ediliyorken Google, yazılı iletişimde Hangouts’ı popüler hale getirememişti. Bugün yapılan duyuru ile Hangouts, farklı bir uygulama üzerine taşınıyor.

CHATS , HANGOUTS UYGULAMASININ YERİNİ ALIYOR
Bir Google Workspace servisi olan Chats, Hangouts uygulamasının yerini alıyor. Özellikle pandemi döneminde evden çalışmanın öneminin anlaşılmasıyla insanlar Workspace hizmetine yönelmişti. Google’ın aylık ücret karşılığında Google servislerinde ayrıcalık ve ek servisler sunduğu hizmeti, Google Hangouts servisinin fişini çekecek.

HANGOUTS VE CHATS
Hangouts’ın işletmeler için olan sürümünü kullananlar bundan sonra Hangouts’ı hiçbir şekilde kullanamayacak. Konuşmalarını ve diğer verilerine görmeleri ve uygulamayı kullanmaya devam edebilmeleri için Google Chats’i yüklemeliler. Hangouts’ın kişisel sürümünü kullananlar ise uygulamaya hala giriş yapabiliyor ve servisin yakında devre dışı kalacağı uyarısını alıyor. Eğer verilerinize son bir kez bakmak isterseniz hala Hangouts’a giriş yapabilirsiniz. Ancak bir süre sonra bu da mümkün olmayacak.
Eğer hala görüşme yapmak için Google Hangouts servisine ihtiyaç duyuyorsanız Google Workspace’i siz ve çalışma arkadaşlarınız satın almalı. Workspace yalnızca Google Chats değil, birçok hizmeti sunuyor ancak hepsine ihtiyacınız olmayabilir. Bu yüzden Hangouts yerine alternatif bir servise yönelmek hala mantıklı bir çözüm.

Etiketler:   google yeni


0 Yorum

Yorum Yaz