Gaziantep'te Suriyeli gazeteciye infaz

Gaziantep'te Suriyeli bir gazeteci sokak ortasında ensesinden vuruldu.

Gaziantep'te Suriyeli gazeteciye infaz
11 Nis 2016 10:57:31

Değirmiçem Mahallesi'nde dün (pazar) saat 13.30 sıralarında Doktor Kemal Ahi Caddesi üzerinde telefonla konuşarak yürüyen Suriyeli gazeteci Mohammad Zahar Alshurgat, arkasından gelen bir kişi tarafından tabancayla ensesinden vuruldu. Kanlar içerisinde yere yığılan Alshurgat ambulansla 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Alshurgat yoğun bakım ünitesine alındı.
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, görgü tanıklarının bilgisine başvurup bölgedeki MOBESE ve güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Bir işyerinin güvenlik kamerasında cinayet anının görüntülerine ulaşıldı. Görüntülerde, peşinden gelen bir kişinin, ceketinin cebinden çıkardığı tabancayla telefonla konuşarak yürüyen Alshurgat'ın kafasının arkasından ateş edip koşarak kaçtığı görülüyor.

Alshurgat'ın Suriye'deki iç savaşın ardından Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) saflarına katılıp savaştığı, uzun süre Ebubekir Tugayı adlı birliğin komutanlığını yaptığı belirtildi. Yaklaşık 2 yıl önce Gaziantep'e yerleşerek gazetecilik yapan Alshurgat'ın ÖSO yanlısı Halep Today TV'de çalıştığı ve IŞİD aleyhine yayınlar yaptığı bildirildi. Alshurgat'ı öldüren kişinin IŞİD mensubu olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. İki yıl önce evlendiği ve 10 aylık bebeği olduğu belirtilen Alshurgat'ın, Türkiye'ye gelmeden önce de yaklaşık bir yıl ülkesinde gazetecilik yaptığı öğrenildi. Polis eşkalini belirlediği şüphelinin kimliğinin saptanarak yakalanması için çalışma başlattı.



0 Yorum

Yorum Yaz