• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • ADANA EMNİYETİ GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ALPARSLAN HOCA'YA YAPILAN KARŞILAMAYI HAZMEDEMEDİ!

ADANA EMNİYETİ GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ALPARSLAN HOCA'YA YAPILAN KARŞILAMAYI HAZMEDEMEDİ!

Adana Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü, Alparslan Hoca için yapılan büyük karşılamayı hazmedemedi! Karşılamaya katılan Furkan Hareketi mensuplarına yüklü miktarda trafik cezası kesildi!

ADANA EMNİYETİ GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ALPARSLAN HOCA'YA YAPILAN KARŞILAMAYI HAZMEDEMEDİ!
26 Nis 2022 21:30:02

Furkan Hareketi mensupları, Hareket Lideri Alparslan Kuytul Hoca'ya 24 Nisan Pazar günü İstanbul ziyareti dönüşünde büyük bir karşılama düzenledi.

22 Nisan'da Siirt'e yaptığı yolculuk sürecinde emniyet güçleri tarafından toplamda 19 defa kanunsuzca aracı durdurulan Alparslan Hoca, bir suikast ihtimali olabileceğini söylemiş ve seyahat esnasında videolu açıklamalarda bulunmuştu. 

Olaya sosyal medya üzerinden tepki veren yüzlerce kişinin paylaşımlarıyla "AlparslanHocam Tehlikede" etiketi Türkiye gündemine oturmuştu. Siirt'ten İstanbul'a geçen Alpaslan Hoca, dönüşte yüzlerce talebesi tarafından karşılandı. 

Adana Şakirpaşa Havalimanında karşılanan Alparslan Hoca, evine kadar onlarca araçtan oluşan konvoy eşliğinde gitti. Alparslan Hoca için oluşturulan konvoya, trafiği aksatmamasına rağmen yüklü miktarda para cezası kesildiği öğrenildi. 

Furkan Hareketi mensupları, emniyet güçlerinin gerçekleştirdiği bir hukuksuzluğa tepki gösterirken bir başka hukuksuzlukla karşı karşıya kaldı. Hareket mensupları; spor müsabakası, düğün gibi etkinliklerde oluşturulan ve çoğu zaman trafiğe engel olan konvoylara kesilmeyen cezaların Furkan Hareketi'nin etkinlikleri söz konusu olduğunda suç kapsamına sokulduğunu belirterek duruma tepki gösterdi.

Trafiği tehlikeye atma, yakın mesafeden takip, gereksiz yere korna çalma ve genel olarak trafik kurallarını ihlal etme gerekçeleri öne sürülerek birçok şahsa 392 TL ceza kesildiği, şahıslardan bazılarının cezaya 2 defa, bazılarınınsa 3 defa çarptırıldığı öğrenildi. 

Kesilen cezalar hakkında hareket mesupları, yapılan çifte standarta tepki gösterdiklerini ve emniyetin 19 defa haksızca taciz ettiği bir alimin yanında olmaktan şeref duyduklarını belirtti.

     



0 Yorum

Yorum Yaz