Furkan gönüllüsü öğretmenler görevine iade edildi

İstanbul Kağıthane'de yıkılan yurda tepki göstermek için düzenlenen basın açıklamasına katıldıkları için açığa alınan öğretmenler görevine iade edildi.

Furkan gönüllüsü öğretmenler görevine iade edildi
12 Şub 2020 10:37:27

Furkan gönüllülerinin, İstanbul Kağıthane’de bulunan öğrenci yurdunun erken saatlerde yıkılmasıyla oluşan mağduriyetlere tepki göstermek için 03.11.2019 tarihinde Gaziantep'te düzenlediği basın açıklamasına katılmaları sebebiyle görevden alınan iki öğretmen 4 ayın ardından göreve iade edildi.

NE OLMUŞTU

Anayasal haklarını kullanarak basın açıklaması yapmak isteyen gönüllülerin etrafını polisler sarmaya başlayarak, yasak bir eylemde bulunduklarını söyleyip dağılmalarını istedi. Gönüllüler, basın açıklaması yapıp dağılacaklarını ve bunun bir suç teşkil etmediğini ifade etti. Gaziantep polisi ise yasal çerçevedeki etkinliğe müsaade etmeyerek açıklamaya engel olmaya başladı.

Gönüllüleri dağıtmak isteyen emniyet mensupları şiddete başvurarak coplarla darp etmeye başladı. Kadın çocuk ayrımı yapmaksızın biber gazı sıkan polisler, kimi zaman bir kişiyi hedef alarak biber gazlarını gözlerinin içine sıktı. Biber gazlı müdahale sonrası erkek, kadın ve çocuklardan onlarca kişi hastaneye kaldırıldı.

Gaziantep polisi, hak ve hürriyetlerini kullanmak isteyen vatandaşlara orantısız güç kullanmaya devam ederek fiziksel darpta bulundu. Bazı polis memurları, yere yatırarak tekmeledikleri gönüllülere ağır küfür ve hakaretler sarf etti. Ayrıca aralarında kadınların da bulunduğu 20 kişiyi tartaklayarak ters kelepçe ile gözaltına aldı.


Gözaltına alınanlar arasında bulunan iki öğretmen olay sonrası açığa alınarak işlerinden edildi. 4 aylık sürecin ardından mesleğe geri döndüler.



0 Yorum

Yorum Yaz