Erdoğan: Ekonominin kitabını yazdık, yazmaya devam ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde 'Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması' programında konuştu.

Erdoğan: Ekonominin kitabını yazdık, yazmaya devam ediyoruz
14 Kas 2021 17:02:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde 'Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması' programında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Son 19 yılda elde ettiğimiz her başarının gerisinde çok ciddi bir emek, gayret, sabır, strateji ve alın teri vardır."

"Bay Kemal -CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu-, öğretmenleri, subayları, polisleri tehdit ediyor. Hangi memur sınıfında kardeşlerimiz varsa sıradan hepsini tehdit ediyor. Bilmiyor ki Allah'ın izniyle benim memur kardeşlerim, kamu görevlilerim bunlara pabucu bırakmayacak."

"-1915 Çanakkale Köprüsü- Karadan karaya 4 bin 200 metre uzunluğundaki devasa köprünün, inşallah 18 Mart'a ulaşmadan açılışını yapacağız. İnşallah 12 yıl sonra bu köprü devlete, millete kalacak."

"Burası 2 milyar 400 milyon euro'ya çıkmış bir köprü. Biz bunu yap- işlet- devret modeliyle yaptık. Ama bunların kafası bunu basmaz. "Nasıl yaptınız bunu?" diyor, işte böyle yaptık. Birçok yatırımlarımızı böyle gerçekleştirdik. Hâlâ gerçekleştiriyoruz. Şu anda burada 5 bin kişi çalışıyor. "Millet aç" diyor, 5 bin kişi burada çalışıyor. Bu mesele ekonomide kafanız nasıl çalışıyor, ona bakıyor. Biz bu noktada ekonominin kitabını evelallah yazdık, yazmaya devam ediyoruz."

"Şu anda İHA'larımız var mı? Var. SİHA'larımız var mı? Var. Şimdi bir üst segmente daha çıktık. Artık Akıncı'larımız da var."

"Diplomasimizi özellikle bürokratik oligarşinin engelleme teşebbüslerine rağmen millileştirdik"

"Kötü komşular bizi ev sahibi yaptı. Savunma sanayimizi, bizi kendilerine bağımlı bırakmak isteyen küresel çetelere rağmen devler ligine taşıdık."

"Dün 27 Mayıs'a giden yolu yalan ve provokasyonlarıyla döşeyenler, bugün de aynısını çok daha pervasız bir şekilde yapmak için çırpınıyorlar."

"Yabancı ülke büyükelçiliklerini ağlama duvarına çevirenlerin bırakın Türk demokrasisini kendi partilerine bile faydası dokunmaz."

"Personelimizin önemli bir kısmını kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz."



0 Yorum

Yorum Yaz