Dolar yeniden 15 liranın üzerinde

Dolar TL karşısında son 5 ayın en yüksek seviyesini gördü, yeniden 15 liraya yükseldi

Dolar yeniden 15 liranın üzerinde
10 Mayıs 2022 09:46:55

Dolar kuru, son 5 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

20 Aralık'tan bu yana dolar ilk kez tekrar 15 seviyesini gördü. Geçim derdiyle boğuşan vatandaşlar da, iktidarın hayata geçirdiği Kur Korumalı Mevduat uygulaması nedeniyle fakirin zengini daha da zengin ettiğini söyleyerek dert yandı.

Dolar/TL yaklaşık iki aydır işlem gördüğü 14.5-15 bandının üstüne çıktı. Dolar kuru günün ikinci yarısının hemen başında 15 lirayı aştı. Dolar/TL en son 20 Aralık 2021 haftasında 15 liranın üzerini görmüştü.

Dövizin yükselişini bir nebze de olsa durdurmak için Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemi geliştirilmişti. KKM hesabı yatırımcıların TL cinsinden faizini garantilerken, kurda yaşanabilecek olası yükselişi de kaçırmamasını sağlayan dövize endeksli mevduat ürünü olarak sunulmuştu.

İktidar yetkilileri de 20 Aralık’tan günümüze, sık sık, ''döviz kurundaki oynaklığı kontrol altına aldık'' yönünde açıklamalar güvenilirliğini yitirmeye başladı.

Hükümet yetkilieri aksi yönde açıklamalar yaparken dolar kurunun yeniden yükselişe geçmesi; Kur Korumalı Mevduat uygulaması nedeniyle Hazine ve Merkez Bankası'na yarattığı maaliyetleri akıllara getirdi.



0 Yorum

Yorum Yaz