Diyarbakır Adliyesi'ndeki saf eroin gizlice satıldı!

Diyarbakır Adliyesi'nin adli emanet deposunda olması gereken 150 kilo 783 gram saf eroini mahkemenin arşivinde gizleyip partiler halinde dışarı çıkarıp satarken yakalanan aralarında bir zabıt kâtibinin de bulunduğu 10 sanıklı davada karar açıklandı.

Diyarbakır Adliyesi'ndeki saf eroin gizlice satıldı!
10 Mayıs 2022 20:28:18

" data-onload="(function g(a,b){function c(){b?P.open():P.open("text/html","replace");P.write(G);t.__rendered__=!0;y[C+"__rendered__"]=!0;m=a.offsetWidth;n=a.offsetHeight;p=t.document.body;p.style["float"]="left";k=p.offsetWidth;l=p.offsetHeight;q=p.scrollWidth;r=p.scrollHeight;t.adjustFrame=f;y[C]&&(U(y[C]),y[C]=null);y[C]=X(f,50);T(e,3E3)}function d(){T(function(){U(y[C]);y[C]=null},5E3)}function e(){d();P.close()}function f(){var b=0,c=0;k=p.offsetWidth;l=p.offsetHeight;q=p.scrollWidth;r=p.scrollHeight;h=k>q? k:q;g=l>r?l:r;for(var d=0;d<p.childNodes.length;d++){var e=p.childNodes[d];e.offsetWidth&&(b=Math.max(b,e.offsetWidth),c=Math.max(c,e.offsetHeight))}if(m!=h||n!=g||u!=b||v!=c)b&&c&&b>=k&&c>=l?(O.width=b+"px",O.height=c+"px"):(O.width=h+"px",O.height=g+"px"),m=a.offsetWidth,n=a.offsetHeight;u=b;v=c}var h,g,k,l,m,n,q,r,p,u,v,t=a.contentWindow,y=t.parent,C="_inter_"+a.id,T=y.setTimeout,X=y.setInterval,U=y.clearInterval,G=a.getAttribute("data-contents"),O=a.style,P=t.document;t.__rendered__||y[C+"__rendered__"]|| (t.__rendered__=!0,b?c():T(c,0))})(this,false)" style="box-sizing: border-box; margin: 0px auto; vertical-align: middle; width: 300px; height: 250px;">Bu kâtip yakın zamanda fiziki olarak polislerce takip edildiğini fark ettiğini, sebze pazarında eroin teslim edeceği anda bunu anlayıp orayı terk ettiğini ve eroini çöpe attığını bana anlattı.

Hatta aynı gün hırsızlığa uğradığı yalanıyla karakola gidip şikâyetçi olduğunu, bunu da takip edildiği caddedeki MOBESE kayıtlarını inceleyip kendisini takip eden polisleri teşhis etmek için yaptığını söyleyip dikkatli olmamızı istedi.

Telefon dinlenebilir diye çok uyanık davranıp sürekli hedef şaşırtıyordu. Evimde yakalanan eroin de kâtipten aldığım eroindir. Kapıma kadar getirdi, kendisine 10 bin TL ödeme yaptım” dedi.

101 KİLOSU ELE GEÇİRİLDİ

Katip yakalanmadan kısa süre önce takip edilebileceğinden şüphelenip, eroinle buluşma noktalarına gittiğinde sürekli çevresini ve arkasını kontrol etti. Farklı cadde ve sokakları kullanmaya başlayınca fiziki takip yapan polisler soruşturmaya zarar gelebileceği endişesiyle takibe son verip operasyon için harekete geçti.

Adliyedeki çay ocağında çalışan hükümlü F.O ile adliyede denetimli serbestlik kapsamında hizmetli olarak çalıştırılan Ş.Ç de ifadelerinde kâtibi tanıdıklarını itiraf edince o da evinde yakalandı.

Katibin dışarıdaki zanlılarla görüşme yaptığı telefon sinyal bilgisinin adliye içinden baz verdiği de tespit edildi. Adliyedeki arşiv odasında yapılan aramada bez çuval içinde paketlenmiş 101 kilo 500 gram eroin ele geçirildi. Eksik kalan 49 kilonun satılmış olabileceği değerlendirildi.

KATİBE ÖNCE 22,5 YIL SONRA 14 YIL

Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 4'ü tutuklu 10 sanıkla ilgili dava karara bağlandı. Mahkeme tutuklu sanıklardan kâtip M.D.'yi 22,5 yıl hapisle cezalandırdı, ancak etkin pişmanlık gösterip adliyede çaycılık yapan F.O.'nün suçunun açığa çıkmasına yardımcı olduğu için cezası 14 yıl 22 güne indirildi.

Yine tutuklulardan, S.T. 15 yıl 7 ay 15 gün, M.K. 17 yıl 8 ay, Z.O. da 10 yıl 3 ay 22 gün hapisle cezalandırıldı. Tutuksuz sanıklardan adliyede çaycılık yapan F.O 6 yıl 8 ay, eroini satın alan V.A.B. 12 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı. Bir sanık firari olduğu için dosyası ayrılırken, üç sanık beraat etti.
 



0 Yorum

Yorum Yaz