Bu Kanunu Yapanlar Utansın!

İstanbul'da yaşayan 3 çocuk annesi D.T., savcılığa başvurarak aldattığı kocası ve çıplak resimlerini çekerek kendisine şantaj yapan sevgilisi için uzaklaştırma istedi.

Bu Kanunu Yapanlar Utansın!
24 Nis 2015 14:56:24

3 çocuk annesi D.T. (30) Facebook üzerinden tanıştığı Ö.Ç. (29) ile 1 ay boyunca zina niteliğinde ilişki kurdu. 11 yıllık evli olan kadın birde sevgilisine çıplak fotoğraflarını verdi. Ö.Ç. adlı şahıs ise bu fotoğrafları kullanarak genç kadına şantaj yapmaya başladı.

Kadın, sevgilisinin telefon numarasını engelleyince duruma çok sinirlenen Ö.Ç. kadının kocası E.T.'ye ulaşarak onun cep telefonuna, karısıyla birlikte olduğunu anlatan mesajlar ile kadının çıplak fotoğraflarını gönderdi. Koca böylelikle aldatıldığını öğrenmiş oldu.

Yüzsüz kadın, eşinin zina yaptığını öğrenmesinin ardından karakola sığınıp hem eşinden hem de sevgilisinden şikâyetçi oldu. Eşinin kendisini öldürebileceğini söyleyen D.T., sevgilisinin de tehdit ettiğini belirtip hem eşi hem de sevgilisi için uzaklaştırma kararı ile koruma verilmesini istedi.

Kadının 35 yaşındaki kocası "Tek isteğim boşanmak. Her ikisinden de şikâyetçiyim" derken, Tokat'ta yaşadığı belirlenen Ö.Ç. ise ifadeye vermeye gelmedi.

Yargılama sonucu durum ise şu:
Zinakar kadın zina suç olmadığı için herhangi bir suçla yargılanmıyor. Üstelik yüzsüz kadın istediği için kanunlar böyle öngördüğü için koca, büyük ihtimal evine girmekten 6 ay men edilecek ve bu süre kadın istediği sürece uzatılacak. Üstelik zinakar kadını korumak için polis koruması verilecek.
Kadının birlikte zina yaptığı kişi ise zinadan dolayı değil ama kadına yönelik şantaj ile kocaya yönelik tehdit ve hakaret suçlarından 1 yıl 9 aydan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesi istemiyle hakkında dava açıldı.

Savcı Murat Yılmaz, aldatılan, haysiyeti ile oynanan zavallı kocanın ise eşi ile eşinin sevgilisine yönelik hakaret ve tehdit suçlarını işlediği gerekçesiyle 9 aydan 4 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmasını istemiş.

İşte Türkiye’de yargının durumu budur. İşte kadını koruyacağız diye erkeği aşağılayan yasalar yapmanın sonu budur. İşte zina gibi yapanın dinimizce lanetlendiği bir suçu “özel hayat” diyerek suç olmaktan çıkarmanın sonucu budur.

Ne diyelim?

Bu yargı sistemini bu hale getirenler ve kanun maddelerini eğip bükerek adaletin ırzına geçen yargı üyeleri ve bu kanunları yapanlar utansın.

Anlaşılan akıllarının başlarına gelmesi için ille bu haksızlıkların, onların başına gelmesi gerekiyor. Allah'ın koymuş olduğu ölçüyü değiştirince bu tür adaletsizlikler artarak devam edecektir.

 


0 Yorum

Yorum Yaz