Belediyenin İptaline Sosyal Medyada Büyük Tepki!

Furkan Derneği’nin Ankara Yeni Mahalledeki Nazım Hikmet Kültür Merkezinde düzenleyeceği konferans CHP’li Yeni Mahalle Belediyesi tarafından iptal edildi. Halk, haksız yere yapılan bu iptale sosyal medya üzerinden büyük tepki gösterdi.

Belediyenin İptaline Sosyal Medyada Büyük Tepki!
07 Nis 2016 22:57:53

Halkı bilinçlendirmek amacıyla Türkiye genelinde yüzlerce konferans düzenleyen Furkan hareketinin takipçilerinin konferansları bir süre önce engellenmeye başlanmıştı. İlk olarak 2013’te AKP’li İstanbul Bağcılar Belediyesi’nin konferansa 2 gün kala spor salonunu vermekten vazgeçmesiyle başlayan engelleme süreci artarak devam ediyor. Şimdi de Ankara’da düzenlenecek olan “Kutlu Doğum Etkinlikleri” için CHP’li Yeni Mahalle Belediyesi tarafından tahsis edilen “Nazım Hikmet Kültür Merkezi”, konferansa 3 gün kala Yeni Mahalle Belediyesi tarafından iptal edildi.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Furkan Hareketine yapılan bu haksızlıklara ve atılan asılsız iftiralara halk sosyal medyada büyük tepki gösterdi. Twitter Türkiye gündeminde 1. Sırada yer alan #CHPBelediyesindenZulüm etiketiyle yüzbinden fazla tweet atıldı, yetkililere mentionlar yapıldı. Öncesinde de Sincan Zabıtası tarafından konferans afişlerine yapılan engellemeye de büyük tepki gösterilmiş, Kanal D kahvaltı haberlerinde İrfan Değirmenci de konuya değinmiş, halkın yapılan bu haksızlığa olan tepkisini dile getirmişti.

“ENGELLENSE BİLE VAZGEÇMEYECEĞİZ!”

Konuyla ilgili Furkan Vakfı’nın resmi web sitesi http://www.furkanvakfi.net adresinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bazı haber sitelerinde Ankara Merkez’de düzenleyeceğimiz Kutlu Doğum Konferansımızın iptal edildiğine dair asılsız bilgiler yer almaktadır.

Konferansımız iptal edilmemiştir. Şayet Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde konferans yapmamız engellense bile vazgeçmeyeceğimizi ve salon önünde Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi`nin de katılacağı bir eylem yapacağımızı tüm halkımıza ilan ediyoruz.

Tüm kardeşlerimizden bu zulümleri tüm Türkiye’ye duyurmaları konusunda destek bekliyoruz.”

Alparslan Kuytul Hocaefendi de açılmış olan #CHPBelediyesindenZulüm etiketine tweet atarak yapılan bu haksızlığa tepki gösterdi.

Ayrıca Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Furkan Hareketine yapılan engelleme ve haksızlıkların gerçek sebebini anlattığı “İşte Engellemelerin Gerçek Sebebi” başlıklı videosu da yoğun ilgi gördü:



0 Yorum

Yorum Yaz