Bakan Özer: Yüz yüze eğitime devam ediyoruz!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yüz yüze eğitime ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün itibariyle tüm sınıfları Covid-19’dan dolayı kapalı olan hiçbir okulumuz yok. Yüz yüze eğitime devam ediyoruz” dedi.

Bakan Özer: Yüz yüze eğitime devam ediyoruz!
12 Oca 2022 16:41:50

İstanbul’da Bahçelievler Anadolu Lisesi’nin açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kovid-19 sürecine ilişkin de bilgi vererek, okullarda yüz yüze eğitimin devam edip etmeyeceği konusunda da açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Yüz yüze eğitime devam ediyoruz. Bugün itibariyle tüm sınıfları Covid-19’dan dolayı kapalı olan hiçbir okulumuz yok. Omicron varyantından dolayı yayılımlar hızlı ama bizim avantajımız öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının yüksek olması. En az bir doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 94’lere geldi. En az iki doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 89’lara geldi. Aşı olmayıp hastalığı geçirip bağışıklık kazanan öğretmenlerimizin oranı da yüzde 5 civarında. En az iki dozu aşı olmuş bir şekilde antikorunu üretmiş öğretmen oranımız yüzde 94 civarında. En az 3 doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 45’lere geldi. Almanya, İngiltere, Fransa gibi yüz yüze eğitime devam eden ülkelerdeki öğretmenlerin aşılanma oranından daha yüksek aşılanma oranına sahibiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.



0 Yorum

Yorum Yaz