80 yaşındaki yaşlı kadın "Süslü Sülo" dediği için gözaltına alındı!

Çağlayan Adliyesi önünde kayıp yakınlarını arayan Cumartesi Anneleri'nden Hanife Yıldız "Süslü Sülo" ifadesini kullanınca apar topar gözaltına alındı.

80 yaşındaki yaşlı kadın "Süslü Sülo" dediği için gözaltına alındı!
17 Mayıs 2022 21:09:07

Cumartesi Anneleri, 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası’nın ilk gününde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Artı Gerçek’ten Yağmur Kaya’nın haberine göre; gözaltında kaybedilen Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız, Galatasaray Meydanı’nın tekrar açılması için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenmesinden sonra polisler grubun dağılmasını istedi.

Cumartesi Anneleri’nin açıklamasının ardından kitle dağıldıktan sonra Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız gözaltına alındı. Gerekçe olarak ise Yıldız’ın konuşması sırasında “Süslü Sülo” ifadesini kullanması iddia edildi.

Yıldız’ın muayene sonrası Çağlayan Karakolu’na götürüleceği iddia edildi.

Yıldız’ın gözaltına alınma görüntülerinde, kadın polisler tarafından zorla yere yatırılarak araca bindirilmeye çalışıldığı görülüyor.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef aldığı videolarında “süslü sülü” ifadesini kullanmıştı. Bu ifade o günden sonra başta sosyal medya olmak üzere yaygınlık kazanmıştı.

Etiketler:   Süslü Sülo


0 Yorum

Yorum Yaz