• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Terkoğlu, Şenyaşarlar cinayetinin detaylarını anlattı: Bütün aileyi hastanede öldürmüşler

Terkoğlu, Şenyaşarlar cinayetinin detaylarını anlattı: Bütün aileyi hastanede öldürmüşler

Gazeteci Barış Terkoğlu, 4 kişinin öldüğü Şenyaşarlar olayında cinayete dair bilinmeyenleri anlattı. Terkoğlu, hastaneye yaralı giden 3 kardeşin AKP'li Halil İbrahim Yıldız'ın yandaşları tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Terkoğlu, Şenyaşarlar cinayetinin detaylarını anlattı: Bütün aileyi hastanede öldürmüşler
28 Nis 2022 11:14:11

Gazeteci Barış Terkoğlu, 14 Haziran 2018 tarihinde seçim çalışmaları sırasında 3’ü Şenyaşar ailesinden olmak üzere 4 kişinin öldürüldüğü olaya ilişkin olarak konuştu. 

Halk TV'de Sözüm Var programında konuşan Terkoğlu, Şenyaşar ailesinden öldürülen üç kişinin AKP'li olmadığını dile getirdi. Terkoğlu, "Bir tanesi AKP'li milletvekilinin kardeşi. Ölenler de tabloyu ortaya koyuyor. Üçe bir" dedi. 

Şenyaşarlar ailesinin AKP'ye oy vermediğinin bilindiğini söyleyen Terkoğlu, seçim çalışmaları kapsamında aileye ait dükkana önce AKP Urfa Milletvekişi Ahmet Eşref Fakıbaba daha sonra da AKP Urffa Milletvekili Halil İbrahim Yıldız'ın ziyaret ettiğini anlattı. 

Yıldız ziyaretinin gergin geçtiğini söyleyen Terkoğlu, daha sonra 40-50 kişinin dükkana girerek saldırdığını hatırlattı. AKP'li vekil Halil İbrahim Yıldız'ın Şenyaşar ailesine silah doğrultuğu anın fotoğrafını gösteren Terkoğlu, Anadolu Ajansı'nın olay günü geçtiği haberi hatırlatarak "Bu görüntüyü Türkiye'ye teröristler saldırdı diye gösterdiler" dedi. 

"HASTANEDE YARALIYA 14 KURŞUN SIKMIŞLAR"

Terkoğlu, Halil İbrahim Yıldız'ın yandaşlarının Şenyaşarlar'ın kaldırıldığı hastaneyi gittiğini söyledi. Şenyaşar ailesinin ifadesini paylaşan Terkoğlu, Yıldız'ın yandaşlarının polise "sakın müdahale etmeyin biz bunları öldüreceğiz" dediğini aktardı. Üç kurşunla yaralanarak hastaneye getirilen esnafın öldükten sonra vücüdunda 17 kurşun bulunduğunu açıklayan Terkoğlu, "Hastaneye yaralı getirilene 14 kurşun sıkmışlar" diye konuştu. 

BABAYI HASTANE BAHÇESİNDE LİNÇ ETMİŞLER

Diğer yaralının ise yine hastanede kafasına oksijen tüpüyle vurularak öldürüldüğünü anlatan Terkoğlu üçüncü yaralı ile konuştuğunu açıkladı. Ambulans raporunu da gösteren Terkoğlu, bizzat ambulansa ateşe açıldığını ifade etti. 

Oğullarını görmek için hastaneye gelen baba Şenyaşar'ın da linç edilerek öldürüldüğünü söyledi. 

URFA 4 YILDIR BU OLAYI KONUŞUYOR, KİMSE DOKUNAMIYOR

Telefon tapelerindeki görüşmeleri aktaran Terkoğlu, "Bize bir şey olmaz tarzında, savcıyı tehdit eder şekilde olduğunu görüyorsunuz" dedi. 

Terkoğlu şöyle devam etti:

"Soruşturma kapsamında Şenyaşarlardan bir kişiye 36 yıl ceza verdiler, AKP'li Yıldız'ın kardeşineyse 18 yıl verdiler. Olayın boyutunu düşünebiliyor musunuz? 

En acısı da ne biliyor musunuz? Polise "dur" denmiş. Annenin gözünün önünde kocası, çocukları öldürülmüş vahşice. Kameralar parçalanmış hastanede. Devlet 4 yıl hadiseyi soruşturamadı."

NE OLMUŞTU?

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları seçim çalışmaları sırasında işyerlerini ziyaret ettiği Şenyaşar ailesine saldırmış, başlayan olaylarda Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. AKP'li Yıldız'ın yakınları Suruç Devlet Hastanesi’nde de saldırılarını sürdürmüş, ağır yaralı Celal ve Adil Şenyaşar ile hastaneye çocuklarını ziyarete giden baba Hacı Esvet Şenyaşar eşi Emine Şenyaşar’ın gözleri önünde linç edilerek katledilmişti. Olaylarda AKP'li milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da bulunamayan bir silahtan çıkan mermi ile yaşamını yitirmişti.

Öte yandan AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Celal Yıldız'ın da aralarında olduğu 4 kişi geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz