Yeni Ses Kaydı | Alparslan Hocadan 10 Mayıs Mahkemesi Sonrası İlk Değerlendirme

Delilsiz mesnetsiz bir şekilde 15 aydır Bolu cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hoca, bu haftaki telefon görüşmesinde 10 Mayıs mahkemesini ve hakkındaki içi boş iddiaları değerlendirdi. İşte binlerin heyecanla beklediği o ses kaydı;

Yeni Ses Kaydı | Alparslan Hocadan 10 Mayıs Mahkemesi Sonrası İlk Değerlendirme
17 Mayıs 2019 21:38:33

462 gündür Bolu cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hoca, tutukluluğundan bir yıl sonra çıktığı "suç örgütü kurma ve nitelikli dolandırıcılık" davasının ilk duruşmasından tahliye edilmiş ancak saatler içerisinde siyaseten tekrar tutuklanmıştı. O davanın 10 Mayıs'ta görülen duruşmasında ise delillerin toplanmaması gerekçesiyle haksız tutukluluğunun devamına karar verilerek duruşma 22 Ağustos 2019 tarihine ertelendi.

Her cuma cezaevinden ailesiyle yaptığı on dakikalık telefon görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulunan Alparslan Hoca, bugünki(17 Mayıs) telefon görüşmesinde 10 Mayıs mahkemesini değerlendirerek, yapılan zulmü gün yüzüne çıkardı.

"Ortaya koyduğumuz deliller kasten görmezden geliniyor" diyen Alparslan Hoca, "mesela, vakfın parası vakfın kasasından çıkmış, makbuzları da bulunmuş ama iddianamede hâlâ bulunmamış gibi anlatıyor. Bu şahıslar ile görüşülebilir, onların ifadelerine başvurulabilir. Bugüne kadar yapılmadı eğer yapılırsa bundan sonra yapılacak. Ondan sonra yani zaten bütün iddianame bunun üstüne bina edilmiş ve bu da çökmüş vaziyette" açıklamasında bulundu.

Suç örgütü iddialarına karşı;

"-Suç örgütü konferans yapar mı?

-Suç örgütü kermes yapar mı? 

-Suç örgütü miting yapar mı, basın açıklaması yapar mı? 

-Suç örgütü ortaokul, lise talebelerinin okul derslerine yardım eder mi? Onlara İslamî dersler verir mi? 

-Suç örgütü fakirlerle ilgilenir mi? 

-Suç örgütü Tefsir, Hadis, Kur’an, Siyer dersleri yapar mı?" diye soran Alparslan Hoca, "Böyle bir suç örgütü var mı dünyada?" diyerek veryansın etti.

Konuşmasının sonlarına doğru söyledikleri ile duygulandıran Alparslan Hoca, "Sizin hedefiniz belli, beni susturmak! Bari bu çocuğu(Ali Alagöz) bırakın…Onu da yapmıyorlar." ifadelerini kullandı.


Alparslan Hocanın 17 Mayıs tarihli telefon görüşme kaydı şu şekilde



0 Yorum

Yorum Yaz