Kamuoyuna Açıklama -1-

Yazar: Semra KUYTUL Tarih: 01 Şub 2018
Kamuoyuna Açıklama -1:
Zor bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde akbabalar gibi bekleyen yandaş medya fırsatlar yakaladığını zannederek alçaklığını yapmaya devam ediyor. Ben günler evvel yazdığım cümlemin arkasındayım. Altın fırsatlar yakaladıklarını zannediyorlar ama ellerindeki balonlar yüzlerine patlayıp hakikat ortaya çıktığında hem bu dünyada hem de ahirette düştükleri zilletten dolayı kaçacak delik arayacaklar ama bulamayacaklar!
İki gündür içinde bulunduğumuz sıkıntılı süreç sebebiyle biz de bir açıklama yazamadık. Bundan cesaret bulanlar iftiralar atmaya devam ettiler.
Vakfın kasası bulunmuş ve içinden benim de miktarını bilmediğim bir miktar para çıkmış! Söylenilen miktar, kutular dolusu(!) ve izahı mümkün olmayan bir miktar da değil! Kocaman bir binanın yıl içerisine yayılmış eğitim ve burs hizmetlerinin ve vakfın diğer giderlerinin karşılanabileceği bir miktar. Bu para elbette ki vakfın kasasında olmalı. Sanki nereye harcandığı bilinmeyen bir para gibi muamele ediliyor. İcabında klimalar sebebiyle vakfın bir dairesinin sadece elektrik faturasının 2.000 tl olduğu aylar oldu. Bu durum şunu gösteriyor ki; vakıf adına bazı şahıslar para verdilerse bu para çar-çur edilmemiş ve gerekli hizmetlerde kullanılmaya ve tasarruf edilmeye devam edilmiş. YANİ ALLAH RIZASI İÇİN PARASINI VERENLER KORKMASIN! PARALARI ŞAHISLARIN HESAPLARINDA DEĞİL VAKFIN KASASINDAN ÇIKTI! Allah yolunda ve hizmetlerde kullanılmak üzere…
Vakfın içinde gizli bir geçit varmış! Akit Tv’nin yaptığı bu alçak iftira, İFTİRADIR!!! 
Bu görüntü vakfa ait değil. Akit Tv acaba bunu nerden kırptı! Vakfın içinde bir dolabın içinden bir kapı çıkıyormuş! Yok böyle bir şey! Aşağıya inen bir merdiven var evet. Vakfımızın alt katında devlet destkeli ve müfettişlerin düzenli teftiş ettiği SODES eğitim merkezi var.
Bazı siteler, vakfın içinde eğitim derslikleri var diye yazmış! Hatırlatmak istiyorum: Biz FURKAN EĞİTİM VE HİZMET VAKFIYIZ! DERSLİKLERİN OLMASI GAYET NORMAL! Vakfımızda, gönüllü öğretmenler tarafından üniversite hazırlık öğrencilerine, açık öğretim sınavına hazırlananlara ücretsiz dersler verildiği herkesin malumudur. Bunun için duvarda bir yazı tahtası olmayacak mı? Silah bulmadılar! Eroin bulmadılar! Eğitim Vakfında Eğitim sınıfı buldular! Bu da zaten tüm halka açık sınıflar, sanki gizli bir bilgiyi deşifre etmiş gibi çiğ ifadeler kullanan ve bu şekilde algı operasyonu yapanları şiddetle kınıyorum. 
Yine Tıp ve Hukuk talebelerine sınırsız burs veriliyormuş! Böyle bir ayrıcalık yok hatta düzenli burs verdiğimiz bir tıp talebesi var mı onu bile bilmiyorum. Hele hele Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin hakikatleri söylediği için risk içinde görüldüğü şu süreçte azıcık kariyer düşünenler zaten bize yaklaşmamayı tercih ediyor. 
Bizim tertemiz adımıza kara leke sürmeye çalışanlar bunu başaramayacaklar!
Bugün ben birkaç arkadaşımızla bizzat Vakıf binamızın önüne gittim. Bir TOMA başta olmak üzere, çevik kuvvet otobüsü ve kapıda kalkanlarla bekleyen emniyet güçleri bulunuyor! İçeride arama vb yapılacaklar bitmiş, orada bulunan emniyet amirine bizzat sordum ‘içeride iş bittiği halde hala neden burada bekliyorsunuz’ diye.. ‘Buranın emniyetinden sorumluyuz’ dedi ‘her türlü yağma vb tehlikeye karşı bekliyoruz’ dedi. Aslında olması gereken bir durum bu. Vakfın başında ona sahip çıkanlar gözaltında olunca vakıf devlete emanet olmuş. Bizim de içimiz rahat etti ama Vakfımız trafik açısından Adana’nın kalbi sayılabilecek bir cadde üzerinde: Abidinpaşa caddesi. Neredeyse tüm toplu taşıma araçları oradan geçiyor ve hiç hoş olmayan bir görüntü mevcut. Bu durumda orada bulunan emniyet amirine rahatsızlığımızı ifade ettik. Tüm vatandaşlar bizi bir terör örgütü zannedecek! Kapıda TOMA ile yaklaşık otuz polis bekliyor. Bu belki gerekli bir uygulama olabilir ama bu durum bizim adımıza sıkıntı veriyor, bu uygulama başka bir şekilde yapılamaz mı?’ dedik. Şikâyetimizi ilgili makamlara ileteceğini söyledi, sağolsun iletmiş de… Aslında orada bekleyen emniyet sadece soruşturma sürecinde olduğu için bekliyor.
Aynı minvalde bugün Adana Valiliğinden çıkan kararla henüz soruşturma süreci devam eden vakfımızın faaliyetleri de geçici olarak durdurulmuş. Yani soruşturma devam ettiği için netice bekleniyor. Savcılık iddianameyi hazırlayacak ve ona göre mahkeme süreci başlayacak. Şu durumda bu da normal bir süreç. Hangi sebeple olduğunu henüz bizim de bilmediğimiz bir baskınla arama yapılan vakfımız hakkında bir dava süreci başladı. Henüz bir mahkeme kararı olmadığı halde bazı haber kanalları "Furkan Vakfı Kapatıldı" diye yine atlıyor. Sen kimsin! Gazeteci mi hâkim mi? Valilik bile yetkisi dâhilinde davranıp böyle hüküm vermiyor ‘dava sürecinde olduğu için geçici olarak durduruldu’ diyor.
Furkan Vakfı Kapatılmadı. Sadece Soruşturma Süreci Geçiriyor Ve Şu Anda Hep Beraber Bu Sürecin Sonuçlanmasını Bekliyoruz.
Bizi sevenlerin kalbi rahat olsun. Biz çeşitli iftiralara maruz kalmış bir kurum olarak AKLANMA SÜRECİNE GİRDİK... Bu sürecin vakfımızın ve niyetimizin ne kadar temiz olduğunun ispatı olacağına inanıyorum.
Diğer bir konu ise gizlilik kararı sebebiyle avukatlarımızın bile bilgi alamadığı konularda basının yazıp çizmesi ve onlara bazı bilgilerin yalan, yanlış ve iftiralar eklenerek servis edilmesi..
Bu benim aklıma ‘emniyetin içindeki köstebek kim’ sorusunu getiriyor. Çünkü onların yaptığı çekimden kareler ve videolar yayınlanıyor. Demek ki biri veya birileri bu çok gizli operasyonun gizliliğini ihlal ediyor. Biz bu durumu da yetkililere ilettik onlar da konuyla ilgilendiklerini söylediler. Gerekenin yapılacağını umuyoruz.

 

Muhterem Hocamızı sevenlerin içi rahat olsun. Bu süreç hayırlı bir şekilde bitecek ve biz yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz inşallah!
Paylaş:  
Semra KUYTUL
Semra KUYTUL