Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye Yakışıksız Muamele! Çok Ayıp Ettiler…

Yazar: Semra KUYTUL Tarih: 01 Şub 2018
 
Alparslan Kuytul Hocaefendi son zamanlarda dikkat çekici açıklamaları ile gündemdeydi, yaptığı açıklamalar çok konuşuldu. Birçok konuda çoğu kişinin konuşmadığı gerçekleri çekinmeden söylemesi ile bir taraftan takdirleri üzerine çekerken diğer taraftan bir takım güçlerin rahatsız olmasına sebep oluyordu. Zaten birçok kişi de o bir takım güçleri rahatsız etmemek için susmuyor mu!
Bu şekilde herkes sıra kendine gelene kadar seyirci kalmaya devam ediyor.
Hocaefendi, Müslümanları ilgilendiren, milletimize, vatan bütünlüğümüze zarar veren konularda ve her türlü haksızlıkta susmayı değil bildiği gerçekleri konuşmayı ve haksızlıklara tepki vermeyi tercih etti.
O, kendini değil hakikatlerin ortaya çıkmasını önemsedi.
O kendi itibarını değil İslam dininin itibarını korumaya çalıştı, kendi geleceğini değil neslimizin geleceğini düşündü.
Özellikle son konuşmalarında “bazı kimseler dinlerini, değerlerini değil kendilerini düşünüyorlar” diyerek kendilerini düşünmek sebebiyle susanların, sustukları için dinimize de zarar verdiklerini bu şekilde insanları dinden uzaklaştırdıklarını defalarca izah etmişti.
Ve işte o gece Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi susturmak için düğmeye bastılar…
30 Ocak Salı sabahı bir baskınla uyandık.
Ben işlerim sebebiyle sabaha karşı saat 04.00 civarı yatmıştım ki kapının şiddetle vurulup, ‘açın yoksa kırıyoruz’ seslerine uyandık. Hocaefendi ayağa kalkarken ben pardösümü giyinmek için antreye koştum. Saate bakamadım ama 05.30 civarıydı. Bu arada dışarıya ‘açıyorum’ diye seslendim ama ‘kırıyoruz’ diye bağırtılar çok şiddetliydi. Ben bir kez daha açıyorum dediğimde aç yoksa kırıyoruz diye yine bağırdılar ben de örtümü de taktığım gibi kapıyı açtım, kırılmadan son anda kurtarmıştım. Birden karşımda sayısını o anda sayamadığım ağır silahlar, tabancalar, gözüme vuran bir ışık ve kamera ile ‘ellerini kaldır’ diye bağrışmalar duydum. Hemen postallarla evin her tarafına dağılan özel harekâtçılar bu defa ‘yat yere, yat yere’ diye bağırıyorlardı. Hocaefendinin odasına girmişler ve ona yere yatmasını söylüyorlardı sanırım. Sonra ‘şahıs burada’ diyerek onu benim olduğum yere getirdiler. Bu arada Hocaefendi’nin “bu yaptığınız ayıp değil mi? Ben hocayım, teröristmişim gibi evimi basıyorsunuz’ dediğini duydum. ‘Prosedürleri uyguluyoruz’ dediler. Üzerini değiştirmesini istediler. Bu arada ben de benzer tepkileri vermekten kendimi alamıyordum. "Bir an daha gecikseydim kapıyı kıracak mıydınız gerçekten!" dedim. “Siz kimin evine girdiğinizi bilmeden mi giriyorsunuz. Burası bir hocanın evi, içerde beş çocuğu ve yaşlı-hasta bir annesi var! Bu nasıl bir muamele” dedim. “Özel harekâtçılara, kimin evine girdiği söylenmez onlar şahıslara göre değil prosedüre göre girerler” dediler. O halde bu konuda prosedür değişmeli çünkü sonra utanacağınız bir iş yaptınız!
Hocaefendi üzerini değiştirdi ve onu evden çıkardılar. Mahalle muhtarımız ve karşı komşum da çağrılmıştı.
Evimize girerken ve Hocaefendi’ye yapılan o yakışıksız ilk muamele asla kabul edilemez ama sonrasında TEM ekiplerinin duyarlı ve nazik davranmaya çalıştıklarını gördüm. Her tarafı aramaya başladılar. Bir yandan da çekim yaptılar.
Hocaefendi’nin büyük bir kitaplığı var. Kitapları bayağı incelediler. Herhalde defalarca sormuşumdur: “Ne arıyorsunuz? Size ne arayacağınız söylenmedi mi?” diye. “Suç unsuru olabilecek bir şey arıyoruz” dediler. Sonra biri bana “kitaplıkta F. Gülen’e ait bir kitap var mı?” dedi. “Daha önce de görmemiştim ama yine de bakayım” dedim. Onlarla beraber kitaplıkta F. Gülen’in kitabını aradık! Her zamanki âdetim üzere yardımcı oldum.  Yoktu. Olsa ki neyi ispatlayacaktı. Alparslan Kuytul Hocaefendi ilim adamı ve onun evinde her türlü kitap olabilir. Ayrıca fikirleri ve yaşantısı gizli değil ortada olan bir insan. Diyelim ki evinde bir tane kitap çıktı. Mahkemede hemen buna dayanarak “tamam darbecidir” mi diyeceklerdi. Ama aradıkları yoktu…
Sonrasında başka bir sıkıntı olmadı ama giriş tam bir fiyaskoydu. Yine aynı saatte olsun ama kapıyı beyefendi gibi vursalar ve insan gibi konuşarak girselerdi buna bir mani yoktu. Hakkımızda mutlaka bilgi toplamışlardır. En azından bu kadar tanınmış bir şahsa yapılacak bir muamele değildi bu!
Onlar evden çıktıktan ve yaşadıklarımızın şaşkınlığını üzerimden attıktan sonra saat 07.45’te Hocaefendi’nin gözaltına alındığını sosyal medyadan duyurdum.

 

Hava aydınlanınca komşularımız gösterdi Hocaefendi’nin kullandığı aracın lastiği indirilmiş. Gece eve girdikten sonra muhtemelen kaçmasın diye aracının lastiği indirilmiş. Eğer bu, düşündüğüm maksatla yapılmış ise bunlar Hocaefendi’yi hiç tanımamış. Kaçacak bir adam olsaydı böyle açık bir hayatı olmazdı. Ne zaman gerçekleri konuşmaktan kaçtı! Ne zaman zalime karşı konuşmaktan korktu. Ona çok çok ayıp ettiler..
Paylaş:  
Semra KUYTUL
Semra KUYTUL