WhatsApp'ın kurucusu: Kullanıcılarımı sattım

WhatsApp’ın kurucularından Brian Acton, şirketini Facebook’a sattıktan sonra neden ayrıldığını anlattı. Acton “Kullanıcılarımın mahremiyetini sattım… Her gün bu durumun ağırlığıyla yaşıyorum” dedi.

WhatsApp'ın kurucusu: Kullanıcılarımı sattım
27 Eyl 2018 23:58:36

Forbes dergisine konuşan Brian Acton, Facebook’un 2014’te satın aldığı WhatsAppüzerinden nasıl para kazanacağına dair planları konusunda anlaşmazlık yaşadıklarını söyledi. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ile diğer yöneticilerin WhatsApp’a reklam almak istediğini ve iş analizi araçları satmak istediğini, kendisinin ise bunu kabul etmediğini anlattı.

'BİR KARAR VE TAVİZ VERDİM'

 Acton, “Nihayetinde şirketimi sattım. Kullanıcılarımın mahremiyetini daha büyük bir çıkar uğruna sattım. Bir karar ve taviz verdim. Her gün bununla yaşıyorum” dedi. WhatsApp ’ı 2009 yılında Jan Koum ile birlikte kuran Acton, şirketin 2014’te Facebook’a 19 milyar dolara satılması sonrası geçen yıl istifa etmişti.

Acton, bu yılın başında patlak veren Cambridge Analytica skandalına tepki olarak Twitter’da başlatılan “ Facebook’u Sil” (#deleteFacebook) kampanyasına “Vakti geldi” diyerek destek vermişti.

Facebook’un yönetimini eleştiren WhatsApp ’ın kurucusuna, şirketin üst yönetiminden jet yanıt geldi.  Facebook’un üst yöneticilerinden David Marcus, konuyla ilgili olarak Facebook sayfasında sert bir mesaj paylaştı. Acton’ı şirketin iş hedeflerini yavaşlatmakla suçlayan Marcus, “Bana göre, sizi bir milyarder yapan insanlara ve şirkete saldırmak, aslında tamamen bir düşük sınıf standardı göstergesi” dedi.

 



0 Yorum

Yorum Yaz