TikTok’un anksiyete ve depresyona neden olduğu açıklandı!

Birçok doktor, gençlerin TikTok ve diğer sosyal medya platformları nedeniyle Tourette sendromuna sahip olduğunu açıkladı.

TikTok’un anksiyete ve depresyona neden olduğu açıklandı!
17 Eki 2021 16:27:08

Yapılan araştırmalara göre TikTok’un gençlerde anksiyete ve depresyon gibi rahatsızlıklara yol açtığı ortaya çıktı. The Wall Street Journal, pandemi başlangıcıyla birlikte bu oranın giderek arttığını açıkladı.

Twitter üzerinde binlerce kullanıcı, TikTok kapatılsın etiketiyle yeni bir eylem başlattı. Çocuklarını düşünen çoğu ebeveyn de aynı görüşte.

TikTok, gençleri depresyona sokuyor

Bir süredir gizli belgeler ile gündeme gelen Facebook, gençlerin sosyal medya uygulamaları nedeniyle herhangi bir psikolojik soruna sahip olmadığını savundu.

Almanya’nın Hanover kentinde yaşayan doktor Kristen Müller-Vahl, birçok genç kızın TikTok ve Instagram nedeniyle Tourette sendorumuyla savaştığını belirtti. İstemsiz hareketlere ve tiklere sahip kişilerde görülen Tourette sendromu, genellikle erkek bireylerde görülüyor.

Henüz sosyal medya platformlarının Tourette sendorumuna etkisi ile ilgili bilimsel bir kaynak bulunmasa da birçok doktor benzer şikayetler ile gelen hastalarının olduğunun altını çiziyor.

Bazı doktorlar bu sorunun Tourette olmadığını, fonksiyonel bir hareket bozukluğu olduğunu savunuyor. Chicago Rush Üniversitesi Tıp Merkezi doktorlarından Caroline Olvera, birçok hastanın bu sorun nedeniyle başvurduğunu belirtti.

Texas Çocuk Hastanesi’nde çocuk nöroloğu olan Mariam Hull’un yakın tarihli bir makalesi, yayılma kapasitesi olan psikolojik bozuklukların geçmişte çoğunlukla coğrafi konumlarla sınırlı olduğunu, ancak sosyal medyanın bunların küresel olarak yayılmasına izin verdiğini gözler önüne seriyor.



0 Yorum

Yorum Yaz