Soylu: Son 300 yılın en güçlü dönemindeyiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kim ne derse desin, biz son 300 yılın en güçlü dönemindeyiz" dedi.

Soylu: Son 300 yılın en güçlü dönemindeyiz
18 Mayıs 2019 19:11:04

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sahurda Trabzonlularla bir araya geldi. Bahçelievler'deki sahurda konuşan Soylu, ilk olarak Bayburt-Trabzon sınırında yürütülen yol açma çalışmalarını takip ederken, üzerine çıktığı kar kütlesiyle uçurumdan düşen Anadolu Ajansı (AA) Muhabiri Abdülkadir Nişancı'yı arayan Jandarma Arama Kurtarma Timi'nden 2 askerin çalışmaların sürdüğü Soğanlı Deresi'nde suya kapılarak şehit olduğunu belirtti. Bakan Soylu, askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır diledi.

"SON 300 YILIN EN GÜÇLÜ DÖNEMİNDEYİZ"

Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Stratejik önemi olan bu şehre tarih boyunca da sahip çıkmak isteyenler oldu. Kim ne derse desin, biz son 300 yılın en güçlü dönemindeyiz. Bu topraklarda ne zaman güçlendiysek hep sorunlarla karşılaştık. İnsanımızı birbirine düşürdüler. Bugün geldiğimiz noktada güçlü bir Türkiye var. Avrupa'ya, mağdur olana elini uzatan bir Türkiye olduğumuzu da gösterdik. İstanbul, Türkiye'nin büyümesinden en büyük payı alan ildir. Türkiye gibi genç ve sürekli güçlenen bir ülke birilerini rahatsız ediyor. Türkiye, PKK gibi bir terör örgütünü yenemeyecek bir ülke midir ama mücadele ettiğimiz terör örgütlerinin arkasında başka güçler var. Amerika'sı, Fransa'sı gibi… Bütün bunlarla baş eden bir Türkiye ve irade var. İlk kez böyle bir fırsat yakaladık. Bu fırsatı devam ettirmek için güçlü olmalıyız. Terörle mücadele ediyoruz, savunma sanayimizi güçlendirmeye çalışıyoruz. İnsansız Hava Araçlarını (İHA) yaptık. Bir ayda teslim aldıklarımız hariç 60'ın üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. Teröristler İHA'lar sayesinde eskisi kadar hareket edemiyorlar. Yılbaşından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 378, şehidimiz ise 23'tür."

SOYLU'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: KORUMA AMİRİN KORUMA KURSU ALMAMIŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ayrıca Silivri'de katıldığı sahur programına katıldı. Bakan Soylu burada yaptığı konuşmsaında, "Özellikle son 1-1.5 ayda eski Türkiye'nin bir takım alışkanlıklarının tekrar gündeme geldiğini gördük. Türkiye'de bir Çubuk olayı oldu. Sayın Kılıçdaroğlu şehit cenazesine gitti. 1 hafta, 10 gün bana yapmadıkları hakaret, istifaya davet ettiler. Arkadaş senin koruma amirin koruma kursu almamış hayatı boyunca. Başka işlerle meşgul, belediyede iş takibi yapıyor. CHP Genel Merkezi'nde tanıdığınız biri varsa sorun 'bunlar nasıl bir adamdır' diye, herkes biliyor zaten. Mecliste saldırı yapılıyor, Artvin'de saldırı yapılıyor ve bunların hiçbirinde güvenlik güçlerine bilgi verilmeden bunlar gerçekleştirilmeye çalışılıyor" dedi.

   


0 Yorum

Yorum Yaz