• Anasayfa
  • DÜNYA Haberleri
  • Soykırımcı İsrail'de, Ermeni olayları için harekete geçildi! Peki hükümet ne diyor?

Soykırımcı İsrail'de, Ermeni olayları için harekete geçildi! Peki hükümet ne diyor?

Filistinlilere düzenli olarak soykırım uygulayan Siyonist İsrail, hedef şaşırtmaya devam ediyor. Bilfiil kendi yaptığı soykırımları ise arka planda tutmanın derdinde...

Soykırımcı İsrail'de, Ermeni olayları için harekete geçildi! Peki hükümet ne diyor?
09 Kas 2021 17:20:44

Günbegün yaptığı soykırımlarla Filistinli nüfusunu azaltmaya çalışan İsrail, yeni işgal yerleşimleri açıp buralara yerleştirdiği Siyonist Yahudilerle de Filistin topraklarını ele geçirmeye devam ediyor. İşgalci İsrail’in parlamentosu Knesset'te milletvekilleri, sözde Ermeni soykırımını tanıması için meclise yasa tasarısı sundu. Ya’acov Margi, Haim Biton, Moshe Arbel, Yuli Edelstein, Israel Katz ve Yoav Kish tarafından hazırlanan yasa tasarısı işgalci İsrail’in meclisi Knesset’e iletildi.

İsrail’deki Ermeni toplumunun, Kudüs’teki İsrail Dışişleri Bakanlığı önünde yaptığı gösterilerde İsrail’in 1915 olaylarının “Ermeni Soykırımı” olarak resmen tanınması için yakın zamanlarda protesto düzenlediği biliniyor.

MUHALEFET İSTEDİ, HÜKÜMET REDDETTİ!


Her 24 Nisan’da, sözde Ermeni soykırımını anma günü düzenleyen bazı İsrailli muhalefet milletvekilleri, 9 Kasım’da sözde Ermeni soykırımının resmi olarak kabul edilmesi için meclise yasa tasarısı sundu.


 
2018’de muhalefet partisi Meretz milletvekili Tamar Zandberg’in benzer bir tasarıyı meclise sunduğu biliniyor. Dönemin hükümeti tarafından reddedilen tasarı, katliamın soykırım olarak kabul edilmesini içeriyordu. 2019’da, Knesset’in üst düzey üyeleri olan Yair Lapid ve Gideon Sa’ar gibi isimler benzer tasarıya desteklerini dillendirmişler fakat hükümet desteği bulamamışlardı.

İSRAİL HÜKÜMETLERİ NEDEN REDDEDİYOR?


Analistler, İsrail'in sözde Ermeni Soykırımı'nı bugüne kadar neden tanımadığıyla ilgili olarak tek bir görüş üzerinde duruyor. Son 20 yıldır İsrail’in sözde Ermeni soykırımı politikasındaki geleneksel kanının, 'İsrail, Türkiye ile ilişkileri önemsiyor' veya 'İsrail, Azerbaycan'ı Ermenilere tercih ediyor' şeklinde olduğu vurgulanıyor. Konuyla alakalı kilit noktanın, Türkiye ile ilişkilerin bozulma riski olduğu da öne çıkıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz