Sınırdaki Suriyeli sığınmacı kamplarını sel vurdu: 25 bin kişi çadırsız kaldı

Suriye'de İdlib ve Lazkiye kırsalında önceki gün başlayan ve sele neden olan sağanak yüzünden 11 sığınmacı kampı sular altında kaldı. Türkiye sınırındaki kampları vuran sel nedeniyle 25 bin kişi çadırsız kaldı.

Sınırdaki Suriyeli sığınmacı kamplarını sel vurdu: 25 bin kişi çadırsız kaldı
28 Ara 2018 08:41:23

Suriye'nin Türkiye sınırındaki sığınmacı kamplarını vuran sel, 25 bin sivilin çadırsız kalmasına neden oldu. Suriye'de, İdlib ve Lazkiye kırsalında önceki gün başlayan ve sele yol açan sağanak nedeniyle 11 sığınmacı kampı sular altında kaldı.

25 BİN KİŞİ GÖÇ ETTİ

"Suriye Müdahale Koordinatörleri" isimli yerel sivil toplum kuruluşu (STK) yetkililerinden alınan bilgiye göre, devam eden yağışlar yüzünden onbinlerce sığınmacının çadırı çamur birikintilerinin arasında kalırken selden zarar gören 25 bin sivil göç etti.


Sel yüzünden hayatları çileye dönen aileler, uzanacak yardım elini bekliyor. Su baskınlarında can kaybı yaşanmazken çok sayıda küçükbaş hayvan öldü.

YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNUYORLAR

Sel sonrası Atme, Kah, Kerame, Hüda ve Ömer kampları ile Lazkiye kırsalındaki Hırbatül Cevz bölgesindeki kamplardan yardım çağrıları yapıldı. 

İdlib'deki muhabirler şiddetli yağış ve selin etkili olduğu kampları havadan görüntüledi. İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, yaptığı açıklamada, selden zarar gören kamplardan yardım çağrısı aldıklarını söyledi.



0 Yorum

Yorum Yaz