Semra Kuytul Polisin Sert Müdahalesi Hakkında Ne Dedi?

Polisin geçtiğimiz gece (12 Ekim 22:00) sessizce yürüyen Furkan gönüllülerine uyguladığı sert ve acımasız müdahalesi hakkında Semra Kuytul sosyal medya hesabından “şiddeti şiddetle kınıyorum” diyerek tepki gösterdi.

Semra Kuytul Polisin Sert Müdahalesi Hakkında Ne Dedi?
14 Eki 2018 15:26:21

Alparslan Kuytul Hocaefendi hiçbir suçu ispatlanmadığı halde 9 aydır tecrit zulmüne maruz bırakılırken, ajan olduğu iddia edilen Rahip Brunson'ın serbest bırakılması üzerine Furkan gönüllüleri 12 Ekim gecesini dışarıda geçirerek tepki gösterdi. Büyük bir konvoyla Merkez Park’ta toplanan kalabalık uzun süre parkta vakit geçirerek, Alparslan Kuytul Hocaefendi haksız yere tutukluyken Rahip Brunson'ın serbest bırakılmasını protesto etti. Ardından araçlarına binmek üzere sessiz bir şekilde caddeye doğru ilerleyen kalabalığın yolunu bir anda kesen çevik kuvvet ekipleri sert ve acımasız bir şekilde müdahale etti. Polis acımasızca müdahale ederek refüjde ilerlemeye çalışan Furkan gönüllülerini yola savurması üzerine Semra Kuytul, "Bu polis şiddetini şiddetle kınıyorum." sözleriyle tepki gösterdi.

Ayrıca Semra Kuytul hiçbir taşkınlık yapmayan Furkan gönüllülerine polisin acımasız, coplu ve tomalı şiddetine karşılık, "Bende oradaydım. Polis görünümlü o suratları insan olarak tasvir edemem!" sözleriyle dikkat çekti. Hocahanım dün gerçekleştirdiği söyleşide de sert müdahaleyi aynı şekilde şiddetle kınadı.


 



0 Yorum

Yorum Yaz