Rusya'dan Netanyahu'ya Lübnan uyarısı

Kremlin Sarayı, ırkçı rejim İsrail başbakanının cumhurbaşkanı Putin tarafından, Lübnan'a saldırıyla ilgili her türlü girişim konusunda uyarıldığını bildirdi.

Rusya'dan Netanyahu'ya Lübnan uyarısı
09 Ara 2018 12:25:03

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun, İsrail ordusunun Lübnan sınırında düzenlediği operasyonlara dair Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğüne yer verilirken, Putin'in Lübnan topraklarının güvenliğini tehlikeye atacak her türlü adımdan geri durmasının kendisine hatırlatıldığına yer verildi. 

Kremlin'den yapılan açıklamada, İsrail tarafının inisiyatifiyle yapılan telefon görüşmesinde, "Rusya yönetimi, bölgede istikrarı sağlamanın önemini vurgulamıştır." denildi.

Görüşmede, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) kararlarına işaret eden Putin'in, operasyonlarda BM’nin Lübnan’daki Geçici Görev Gücü ile eşgüdümlü hareket edilmesi gerektiğini vurguladığı aktarıldı.

Terör rejimi İsrail, Hizbullah gerillalarının Lübnan sınırından tünel kazdığını ve operasyonlarda bu tünellerin hedef alındığını iddia ederken Hizbullah ise bu tür iddiaları yalanlamaktadır. 

Bilindiği gibi terör rejimi İsrail, bu zamana kadar Lübnan topraklarına yönelik askeri müdahalelerinde sürekli  direniş tarafından yenilgi almış ve bu durum, terör rejiminin yenilmezlik efsanenin tarihin çöplüğüne atılmasına vesile olmuştur.



0 Yorum

Yorum Yaz