Tarihi Camiyi restorasyonla yok ettiler!

Ordu'da tarihi Eskiköy Ahşap Camii restore edilecekti, yok edildi!

Tarihi Camiyi restorasyonla yok ettiler!
16 Nis 2022 11:10:00

Ordu'da tarihi restore edilen camii yok edildi

Ordu'nun Gürgentepe ilçesinde bulunan 200 yıllık Eskiköy Ahşap Camisi, belediye tarafından restore edilmesi beklenirken ihaleyi alan şirketin caminin tahtalarını söküp, restorasyonu yarıda bıraktığı ortaya çıktı.

KAPSAMLI ÇALIŞMA YAPILACAK DENİLEN CAMİ YOK OLDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarını çok kapsamlı olacağını açıklayarak, “Cami üzerinde alaturka kiremit örtülü ahşap çatı uygulanacak. Kıble duvarında yeni ahşap perde kullanılarak tamamlama yapılacak olan camide, ahşap giyotin pencere uygulanacak ve giyotin pencerelere çift cam takılacak. Son cemaat yerinin itina ile söküleceği caminin giriş kapısı önüne yığma tekniğinde taş merdiven uygulanacak. Taşıyıcılık özelliğini yitirmiş, deforme olmuş, çürümüş ahşap kirişler aslına uygun olarak yenilenecek ve restorasyon projesinde belirtilen kotta ve detayda ahşap döşeme kaplaması yapılacak. Ahşap döşeme ve ahşap taşıyıcı dikmeler, ahşap mahfil korkulukları ve ahşap bindirme tavanın aslına uygun olarak yenileneceği camide kadınlar mahfiline çıkış merdiveni itina ile sökülecek ve aslına uygun ahşap merdiven çalışması gerçekleştirilecek” denilerek ibadete açılacağı belirtilmişti.

Mustafa Adıgüzel, tescilli tarihi ahşap caminin akıbeti ve sorumluları hakkında TBMM’ye soru önergesi verdiğini açıkladı.



0 Yorum

Yorum Yaz