RAMAZAN KÖŞESİ | 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının 14. Gün Tavsiyeleri

Mübarek Ramazan ayı, on bir ayda bir gelen eşsiz bir fırsat. Peki, Müslümanlar olarak Ramazanı en güzel şekilde nasıl değerlendirebiliriz? Sizler için hazırladığımız Ramazan Köşemizde her gün yapılması tavsiye edilen ibadetler, dualar, her güne özel bir ayet, bir hadis ve bir söz bulabilirsiniz.

RAMAZAN KÖŞESİ | 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının 14. Gün Tavsiyeleri
19 Mayıs 2019 10:46:12

14. Günün Tavsiyesi

Kuran`ı Kerim ve hadisi şeriflerde de varid olduğu gibi Allah`ı gazaplandıran amellerden biri de israftır. Farklı ülkelerde bulunan kardeşlerimizin açlık ve susuzlukla imtihan edildiği böyle bir zamanda rahat ve bolluk içerisinde olan bizlerin fazlalıklarımızı israf etmemiz haramdır. Bu bakımdan bu hususa dikkat etmeli ve kardeşlerimizi uyarmalıyız.


14. Gün Edilebilecek Dua

Allahım! Seni hamd ile tesbih ve tenzih ederim. Senden başka ilah olmadığına şehadet ederim. Senden mağfiret diler ve sana tevbe ederim. Kötülük işledim, nefsime zulmettim; beni bağışla. Günahları bağışlayan ancak sensin.

14. Güne Özel Ayet ve Hadis

Âyet-i Kerîme

O kimseler ayaktayken, otururken, yan taraflarına yaslanarak yatarken Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında düşünürler. (derler ki) “Ey Rabbimiz! Bunu boş yere yaratmadın. Seni tenzih ederiz, bizi ateş azabından koru.”
(Ali İmran 191)

Hadîs-i Şerîf

Sahâbeden Selmân İbni Âmir ed-Dabbî’den (r.a.) rivayet edildiğine göre Hz. Peygamber şöyle buyurdu:
“Herhangi biriniz iftar etmek istediği zaman orucunu hurma ile açsın. Hurma bulamazsa, su ile iftar etsin. Su temizdir.”
(Ebû Dâvûd, Savm 21; Tirmizî, Zekât 26, Savm 10.)

1 Söz

Ey müminler emin olun sonunda Allah’ın dediği olur.
(Alparslan Kuytul)

Ramazan Ayında Yapılması Tavsiye Edilen İbadetler;

-Kur’an’ı Kerim’i Hatmetmek
-Meal Okumak
-Duha, Evvabin ve Teheccüd Kılmak
-Teravih Namazı Kılmak
-Dua Etmek ve Tesbihat
-Sadaka Vermek



0 Yorum

Yorum Yaz