• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Rahibin Serbest Bırakıldığı Gün Alparslan Kuytul Twitter'da En Çok Konuşulanlar Arasında

Rahibin Serbest Bırakıldığı Gün Alparslan Kuytul Twitter'da En Çok Konuşulanlar Arasında

Amerikalı Rahip Brunson'ın serbest bırakılmasıyla ilgili twitter’da 306 bin 725 paylaşım yapıldı. Yapılan araştırmada %54 ile en fazla eleştiriyi yargı sisteminin aldığı ortaya çıktı. Aynı gün ise twitter’ın en çok konuşulan isimlerinden biri ALPARSLAN KUYTUL oldu. Alparslan Kuytul hakkında sadece bir gün içerisinde yapılan paylaşımlar yaklaşık 4 milyon insana ulaştı.

Rahibin Serbest Bırakıldığı Gün Alparslan Kuytul Twitter'da En Çok Konuşulanlar Arasında
15 Eki 2018 20:36:36

Casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen, daha sonra çıktığı mahkemede 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası alarak tahliye edilen Rahip Brunson'ın serbest bırakılması Twitter kullanıcıları tarafından eleştirildi.

Twitter üzerinden yapılan analizde Brunson'ın serbest kalmasına kullanıcıların verdikleri tepkiler analiz edildi.

EN FAZLA ELEŞTİRİ YARGIYA

Yapılan analizde toplam 306 bin 725 paylaşım dikkate alındı. Eleştirilerin çoğunlukta olduğu paylaşımlarda en fazla eleştiri %54 ile yargıya geldi. Aynı gün Furkan gönüllülerince açılan #SiyasiDeğilAdilYargı etiketi ise dünya gündemine çıktı. Ayrıca binlerce twitter kullanıcısı Brunson’un serbest bırakılması üzerine resmi belgelerce temizliği ispat edilen Alparslan Kuytul’un da tahliyesini istedi.

1 GÜN İÇERİSİNDE ALPARSLAN KUYTUL’A TAHLİYE İÇERİKLİ PAYLAŞIMLAR 3,7 MİLYON İNSANA ULAŞTI

Yapılan analizde, tweetlerin ulaştığı kişi sayısı ortaya çıktı. Rahip Brunson'ın serbest bırakılmasının ardından yapılan paylaşımlarda yargıya yapılan eleştiri 15 milyon kullanıcıya ulaştı.

Ekonomiye yapılan eleştirilerle ilgili paylaşımlar 995.426 kişiye ulaşırken Alparslan Kuytul’a tahliye ve özgürlük içerikli paylaşımlar 3.756.685 kişiye ulaştı.



Rahip Brunson’un serbest bırakılıp Alparslan Kuytul’un 9 aydır tecritte tutulmasıyla ilgili yapılan bazı paylaşımlar;

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 



0 Yorum

Yorum Yaz